lördag 7 april 2012

Message from Venus

Författare: Tessa Krailing
Antal sidor: 154 st
Genre: Äventyr, Livsöde
Språk: Engelska

Trettonåriga Rose bor tillsammans med sin sjuttonåriga syster Aisling och deras mamma. Roses pappa är försvunnen, de har ingen aning om var han är.
    En kväll kör de anden i glaset och anden säger att pappan har försvunnit till Venus. Roses mamma tror på det, men inte Rose, för det skulle väl ändå inte kunna vara möjligt?
    Sedan berättar anden att deras pappa tycker att de ska starta en grupp för de som tror att det finns liv på andra planeter.
    Rose får pappas kompis Pat att komma dit för att hjälpa hennes mamma att förstå att pappan inte kan vara på Venus. Men istället får Pat mamman att tro att han är där för att Roses pappa har skickat dit honom. Han blir den första medlemmen i gruppen. Till Rose säger han att han sa att han var skickad dit av pappan för att vinna mammans förtroende.
    Sedan kommer det en väldigt mystisk kille till Roses familj. Han heter Gabriel och är så snygg att han kan få folk att göra precis vad han säger. Men det kan väl inte vara sant - eller är han verkligen en ailien?

Denna boken var verkligen urusel! Vi skulle läsa en engelsk bok i engelskaläxa, och vår lärare beställde böcker från biblioteket som de i England läser när de är i vår ålder. Jag förstår om de helt tappar läslusten efter att ha läst sådana här böcker...
    Personerna får man i princip inte veta något om. Inte vad de gillar att göra eller någonting. Man får heller knappt veta hur de ser ut.
    Gabriel är verkligen osannolik. Han kan typ hypnotisera folk och beter sig som om han var kungen över världen. Ändå är Rose kär i honom, och han är typ mer än tio år äldre än hon. Liksom... Jaha? Är det bara snygghet som räknas, ska man inte vara lite trevlig också? Tydligen inte. Gabriel är en väldigt osannolik karaktär, i alla fall. Jag fattar inte att de hela tiden går med på det han säger.
    Roses kompisar, eller om man kan kalla dem kompisar, irriterar jag mig väldigt mycket på. De fattar ju att inte allt står rätt till om det är någon (Gabriel) som bestämmer allt, och bland annat säger att hennes bästa vän inte får vara i huset bara för att han "stör" deras arbete, och hennes bästa vän pratar inte med någon om det förrän precis i slutet. Om någon av mina kompisar hade haft det så hade jag direkt försökt att göra något åt det. Men det gör inte Roses kompisar. Och Rose säger, för att Gabriel vill det, att hennes bästa vän måste sluta komma till henne. Liksom... Öh? Men hennes bästa vän fortsätter ändå vara med henne i skolan och så. Det skulle inte jag gjort... Men samtidigt så skulle jag nog försökt hjälpa Rose, i alla fall innan hon körde ut mig ur huset, men det gör inte hennes "kompisar".
    Annars är familjen jättekonstig och helt osannolik.
    Platserna får man inte veta något om heller. Det är det enda jag kan säga om dem.
    Framsidan är verkligen förskräcklig... Såå ful! Den skriker inte ut "läs mig" direkt, snarare "läs mig inte". Detta är ingen bok jag skulle plockat upp på ett bibliotek/i en bokhandel på grund av den snygga framsidan, direkt.
    Boken är inte spännande någon gång, inte ens på de sista sidorna. (Kan tillägga att slutet är lika osannolikt som resten av boken, det är ungefär lika dåligt som "sedan vaknade jag och det var bara en dröm". Fast nu var det ju inte just så, men ni fattar vad jag menar. Det känns som att författaren hade väldigt bråttom i slutet.) Jag hade definitivt slutat läsa i denna boken om det inte var för att den var en läxa. Man vill helst lägga ifrån sig boken och man tänker hela tiden "nej, inte en sida till". Så mitt tips är: Läs inte denna boken, den är urdålig!

Betyg: 1.5 av 10

12 kommentarer:

 1. Hahaha, skrattade lite där, den låter verkligen inte bra :0 :D Fast alla böcker jag har läst har NÄSTAN bara varit tjockisar (om jag minns rätt, det gör jag nog inte... Förresten glöm vad jag sa...) *suck* Oh smart, just det ja... 7:an, blöhö... Har ni också gjort en massa Nationella Prov? :) Hur har det gått för dig (kanske lite personligt, du behöver inte svara!)
  Det var ungefär den tanken jag hade när jag inte skrev åldern på bloggen + att jag vill inte att folk ska kolla vilken ålder jag har och hålla på och jämföra mig med sig själv åldersmässigt.
  Ahaa, vårat påsklov började i Torsdags :D Så vi har typ 2 veckor istället för en, hurra för Norrland (igen) :D Ooh, min brevvän bor i Småland! :)
  Jag fyller år den 24 Juni, midsommar! :D Okej, inte alltid med ibland :D
  Ser att du har hundar? (Dom kanske inte är dina men ajja) söta! Har du fler djur? :) Har också hund + annat... När fyller du år då? :D

  Ha det gott!

  Ps. Har ni sommar där nere nu? :(

  Glad Påsk! :D

  SvaraRadera
 2. Okej den läser jag inte! Inte en chans! Tycker synd om de engelska ungdomarna...

  Svar: ja älskar dem också! Både söta och goda! :)

  SvaraRadera
 3. Svar: Glad påsk på dig själv;)

  SvaraRadera
 4. Vi har bara fått resultatet på ett prov och då hade jag typ 94/104, något sånt, det var ett av svenska proven, typ läsförståelse tror jag... Inte säker, det var ett tag sedan :)
  Vi börjar på Måndag om 1 vecka, alltså inte nu på måndag utan nästa Måndag, woho :D Vi kommer ha lov i 12 dagar alltså :)
  Haha, nästan samtidigt fyller vi... Äh September är inte sååå himla sent :) Kanske lite kallt ;) Det är ju typ högsommar när jag fyller år :)
  Haha skoj med kossor bredvid sig ;D Jag har 2 katter, 1 kanin och en hund :) Eller alltså han är egentligen en sköthund men man kan säga att jag äger halva honom :)
  Han är en Svensk Lapphund :D
  Pratade med min andra brevvän, hon hade också snö :D (hon bor i skåne) skojar du, LITE snö? Vi har typ 60 centimeter snö :'( Igår var det -10 ute... Men på sommaren är det jättevarmt, typ +30 så då är det skönt, just nu är det +2 ute :)Vad jag gillar för musik... Hmm svårt, har du Spotify, isåfall kan jag skicka min spellista till dig ;)
  Durå?
  Spelar du nå instrument? :)

  SvaraRadera
 5. Svar: Gud vad jag längtar tills imorgon! (Om jag nu ser den) För alla säger att den är så bra, och så ska min kompis med och se den :)

  SvaraRadera
 6. 2 dagar mer eller mindre, haha okej 2 dagar är ganska mycket ;) Sorry om jag förstörde lite för dig där :P
  Näst äldst i din klass?! Hur många är ni? :0
  http://open.spotify.com/user/svartp%c3%a4ls/playlist/1nYVuD05TQbm3H7g9AT7Rt <-- det där är min låtlista på spotify, låtarna som är längst ner är de som jag typ lyssnar på mest, förutom Hotter Than Fire, den är bara där för att jag inte orkar ta bort den :P
  Haha lyssnade jättemycket på Håkan Hellström förut! Coldplay äger <3
  Sjöng i kolkören på min gamla skola men på den nya finns det ingen... :( Spelar fiol och piano, har spelat fiol i typ 8 år och piano i typ ett halv år :P
  Blockflöjt är coolt! Kan litegrann (I typ tvåan fick vi ta lektioner!) Vi är 16 i vår klass tror jag...

  Vet du, vi borde börja brevväxla :PpPpPPpp

  Följer du någon tv-serie? :)

  SvaraRadera
 7. Hahahaha, Sv sv sv sv sv? Du kommer få hålla på länge ;)
  6 stycken... -.-' Bra sammanhållning right? :D
  Ahaa, vår skola är mitt i stan (fast jag bor typ 3 km från den) så vi är typ 400 pers... :D
  Hahaha du behöver inte ;)) Japp gillar typ alla låtar jag har på listan, har ledsnat på en del av dom så lyssnar typ bara på de 20 senaste ;)
  Helst brevväxla - det är lärorikt att skriva för hand (haha) men om du vill kan vi mailväxla :D

  The Vampire Diaries följer jag, fast har missat ett par avsnitt nu...
  Grimm är också en serie jag följer, fast den har jag också missat några veckor nu...
  Buffy the vampire slayer såg jag nyss klart, galet bra <3

  Jag ska bli veterinär när jag blir stor! Durå? :D

  SvaraRadera
 8. SV: Okej, vad kul att du tycker om den :D Jag ska försöka läsa den snart :)

  Tack så mycket för att du länkar till Bokzoem! :)

  SvaraRadera
 9. Brevväxla, woho! :D Kan du maila din adress till min mail bokvarg@hotmail.com ? :D Vem ska skicka första brevet osv? :)
  Jag älskar att skriva! :D Kul att du vill bli författare :))

  Vilken är din favoritfilm baserad på en bok? ;D

  SvaraRadera
 10. Håller med, omslaget är helt förskräckligt! Det ser ut som om det kom från 50-talet!!!!

  SvaraRadera
 11. Svar: Tack, blev själv väldigt nöjd med bilden.

  Nu har jag sett den och GUD vad bra den var!!!

  SvaraRadera
 12. Usch, vilket förskräckligt fult omslag...min lillebror ritar snyggare...XP

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺