torsdag 26 april 2012

Slott och sammanbrott

Författare: Ros Asquith
Antal sidor: 168 st
Förlag: Kabusa böcker
Serie: Författardrömmar 1
Utgiven år: 2006
Originalets titel: Castles and Catastrophes
Genre: Vänskap, fantasy, kärlek

Cordelia har bestämt sig: hon ska bli författare, precis som sin faster. Men Cordelia vill inte skriva om familjeproblem eller sådant - hon vill skriva om hjältinnor, drakar, kärlek, prinsar och annat spännande. 
    När skolan anordnar en skrivartävling ser Cordelia sin chans till att bli berömd. Hon börjar skriva på en berättelse vid namn "Ringarnas dam" med hjälp av fjäderpenna och pergament. Hennes mål är att vinna priset för bästa romantiska berättelse.
   
Jag älskar språket i den här boken - det är roligt och passar Cordelia precis. Jag gillar Cordelia också, hon är en färgstark person och har lite samma skrivproblem som jag har. Hon känns lite kaxig, men det gör henne faktiskt bara roligare och intressantare att läsa om.
    Jag lånade den här boken bara för att den skulle handla om någon som ville bli författare (som jag), och den överträffade verkligen mina förväntningar. I boken fick man läsa både om Cordelias liv och hennes berättelse "Ringarnas dam", båda spännande fast på olika sätt. I "Ringarnas dam" hade Cordelia gjort en massa anteckningar till sig själv, och de var väldigt roliga! Man kan också hitta en massa bra skrivtips från Cordelias faster författaren Laura Hunt i boken. Cordelia har kommenterat varje skrivtips, och sådana detaljer som att hon gör det gillar jag verkligen.
    Superbra, snabbläst bok med fantastiskt språk helt enkelt som alla borde läsa!

Bokens första mening:
Kära läsare och författare.

Saker från boken som inspirerar mig:
• Att Cordelia vill bli författare - det finns för få böcker om författare tycker jag!
• Att man får läsa både om Cordelias liv och hennes berättelse, det gör boken extra spännande.
• En vanlig bok med skrivtips i, det hittar man inte så ofta, och det borde det finnas fler av.

Betyg 7.5 av 10


4 kommentarer:

 1. Okej, brevet kommer verkligen aldrig komma... Det har gått mer än en vecka nu så jag tvivlar starkt. Vad ska vi göra? :'0

  SvaraRadera
 2. Oj den måste jag läsa!!!

  SvaraRadera
 3. Ååh :( Vi får anmäla posten eller något sånt :') :(

  SvaraRadera
 4. Förresten... verkar ju inte som om det är så noggrant med hur många gånger man svarar på 11 frågor, så du får gärna svara på mina också om du har lust ;)

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺