torsdag 26 april 2012

Lite frågor jag har blivit utmanad att svara på

Jag har blivit utmanad av Andrea (hon har en jättebra blogg) att svara på elva frågor, och sedan skriva elva nya frågor och utmana elva (nästan elva blev det för min del) andra att svara på dem. Jättekul! :D


Fråga 1. Om du fick tre önskningar av en ande - vad skulle du önska dig då (och nej: inga "fler önskningar, oändligt med önskningar eller så ;P)?
Supersvårt ju! Mitt svar har alltid varit "oändligt med önskningar" så jag har inget direkt svar... *funderar* Hmm... Saker? Massvis med böcker, mer pengar och en musikstudio med instrument och musikanläggning. Annat, som man inte kan få i handen egentligen? Att min familj, mina vänner och min släkt (de jag tycker om helt enkelt) lever länge, länge, länge (och då menar jag LÄNGE) utan att drabbas av olyckor eller sjukdomar, att jag kunde flyga och självklart: snällare och mer hjälpsamma människor (då blir det ju inte krig, mobbning eller annat! Och om bara världen var lite mer snäll och givmild skulle säkert de fattiga kunna få pengar och de törstiga få tillgång till vatten lite lättare.)

Fråga 2. Om du var i ett brinnande hus - vad skulle du ta med dig om du kunde springa in två gånger med en magisk kraft som gör att du är skyddad: ditt husdjur, ett kylskåp, pengar, böcker eller ditt badrum?
Första gången: mina husdjur ♥! Andra gången: Mina böcker!

Fråga 3. Vad är du mest rädd för i livet?
Skador, olyckor eller sjukdomar. Att någon av de sakerna ska drabba mig eller de jag tycker om.

Fråga 4. Har du några tvångstankar?
Nej, inte direkt, men ibland kan jag fundera på hur det skulle varit om jag inte hade gjort den eller den saken. Det är riktigt jobbigt att tänka på :S Det kanske inte riktigt är tvångstankar, men i alla fall!

Fråga 5. Gillar du apor?
Självklart: Jag ÄLSKAR apor! :D De är så otroligt söta och smarta.

Fråga 6. Om du bara fick rädda tre böcker från ditt egna Titanicskepp (aka ditt sjunkande hem), vilka skulle du ta?
Harry Potter och Dödsrelikerna (om jag bara får ta en så vill jag ju i alla fall kunna läsa slutet), Hungerspelen (alltså ettan) och De utvalda - Tankeläsaren tror jag... Fast helst skulle jag vilja ta alla trehundra på ryggen.

Fråga 7. Vilken är din absoluta favoritbok?

Alla de här, det är omöjligt att välja. Typ som att välja favoritmedlem i familjen, absolut inte möjligt!

Fråga 8. Vem skulle du vilja rädda från din absoluta favoritbok?
Väldigt många. Många av de som dör i slutstriden på Hogwarts (Harry Potter för den som inte listat ut det än) och många av de som dör i Hungerspelstriologin (Spoilervarning för den som inte läst THG!) som Rue, Prim, Finnick och Cinna (slut på spoiler)(Nu är det väldigt mycket spoilervarning för den som inte läst Harry Potter-serien!) Sirius Black i Harry Potter också. Så otroligt sorgligt att han dör! Och Lupin, Tonks, och Fred. Och många fler. (Slut på spoiler) Så alltså alla de som jag nämnt nu, både i Harry Potter och Hungerspelstriologin.


Fråga 9. Om du vann fem miljoner, vad skulle du göra?
1. Fixa så att pappa skulle kunna sluta jobba. 2. Köpa böcker och annat jag vill ha utan att ha dåligt samvete för det. 3. Resa med släkten och familjen (någonstans där man får ha hundar förstås!) 4. Spara helt enkelt!

Fråga 10. Trisslott/bingolotto?
Bingo har jag aldrig ens prövat så Trisslott får det bli!


Fråga 11. Vilken är din favoritefterrätt?
Något gott! Jag är en chokladoman så kanske... Glass med hemmagjord chokladsås? Chokladtårta? Det beror faktiskt på vilket humör jag är på och vad jag är sugen på just då, haha.

Så, nu är det alltså dags för mig att välja. Jag tar MimsanLisaEmelieHannaTova BokugglanElisabethIktoroFeliciaBoKarinSchniffen och Sanna.

Här kommer frågorna ni ska svara på:
1. Vilken bok är du som mest sugen på att läsa just nu?
2. Hur många olästa böcker står i din bokhylla?
3. När läser du helst? Det kan vara både veckodag, tid och årstid (eller något annat).
4. Om du skulle skriva en bok, vad skulle den handla om?
5. Vad ser du mest fram emot just nu? (En resa, en händelse, en bok som ska släppas eller något annat...)
6. Bokhandel eller bibliotek? Varför den ena/varför den andra?
7. Vilken bokkaraktär skulle du vilja prata med? Det måste inte vara någon du vill bli kompis med, det kan också vara någon som du tycker har fel åsikter som du vill ändra på. Varför vill du prata med henne/honom?
8. Hur ser ditt drömrum ut?
9. Vilket är ditt drömyrke?
10. Vilken är din allra största dröm? (Den behöver inte vara realistisk.)
11. Vilken slags musik gillar du, och vad gillar du med den musiken?10 kommentarer:

 1. Gud vad kul ju! Ska svara på frågorna imorgon! Det svåraste blir nog att komma på elva personer jag vill fråga, och elva frågor....... :)

  SvaraRadera
 2. Svar: Får se hur många jag får ihop, har två hittills...

  SvaraRadera
 3. Vad roligt! :D
  Jag vet inte om jag hinner svara på dom den här veckan, men definitivt nästa. ;)

  SvaraRadera
 4. Svar: Visst är dem :P Precis, det är ju inte ofta man plockar upp en bok som ser jättetråkig ut ^^ man måste ju bli lockad till att läsa den :)

  Åh,tack, vad kul att du tycker det! :D

  SvaraRadera
 5. Jag vill också få en sån :3 Vet du nån som skickat mig en sån där?

  SvaraRadera
 6. Svarade på frågorna nu istället för imorgon, fast kom bara på fem personer... Aja, man blir ju inte kriminell för det eller något sånt ;)

  SvaraRadera
 7. Yay,vad kul att du tycker om min blogg! :P
  OCH VAD GRYMT ATT DU ÄLSKAR APOR! Det gör jag med! :D

  SvaraRadera
 8. Du Ella, man kan svara på såna där frågor flera gånger. Och nu utmanar jag dig! Kolla min blogg ;P Fast har inte lagt upp inlägget ännu.

  SvaraRadera
 9. Nu ligger inlägget uppe! ;P Ska göra din snart och Mimsans också i samma inlägg ;P

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺