torsdag 5 april 2012

Diabolo och lögnerna

Författare: Gabi Adam
Antal sidor: 154 st
Genre: Vänskap, hästar

Efter den svåra ridolyckan är Kathi livrädd för hästar. Hon kan inte ens se bilder på dem eller se hennes vänner iförda ridkläder.
    Kathis sköthäst ägare, Caroletta, inser att Rashid, sköthästen, behöver en ny skötare. Det blir Clarissa. Både Ricky, Lilian och Marc, Kathis bästa kompisar, tycker om Clarissa samtidigt som de tycker synd om Kathi.
    Kathi blir jätteledsen när hon hör att Rashid har fått en ny skötare, och känner sig övergiven av sina vänner när de börjar umgås med Clarissa. Kathi bestämmer sig för att övervinna sin hästrädsla på egen hand, men det är någon som gör allt för att förstöra för dem...

Tja, det här är en bok som jag fick från Pollux hästbokklubb för jättelänge sedan, och inte har läst förrän nu. Jag tyckte inte så mycket om den, men den var i alla fall bättre än jag trodde.
    Jag fattar inte vad namnet har med boken att göra... Visst, den här boken är med i en serie, och alla böcker i serien börjar med "Diabolo och..." så jag antar att det är därför. Men Diabolo (som är en häst) är knappt med någonting så jag tycker inte att namnet är så passande.
    Personerna är väl rätt "normala". Det finns inget "jag" ur boken, man får läsa ur fleras synvinklar men i han och hon-form. Kathi irriterar jag mig väldigt mycket på - hon ser inte vissa saker som är självklara. Sedan vill jag slå hennes mamma också, hon tycker inte att Kathi någonsin ska börja rida igen och uppmuntrar henne inte det minsta utan försöker istället få henne ännu mera rädd. Jag fattar inte att Kathi blir mer arg på henne än hon blir.
    Man får inte veta så mycket om Kathis vänner, Ricky, Lilian och Marc. Egentligen får man inte veta så mycket om någon. Det enda intresset som någonsin nämndes i boken var djur och hästintresset. Sedan fanns det med en sådan karaktär som det finns i alldeles för många böcker, en kaxig och elak tjej. Det gjorde att boken blev ganska förutsägbar.
    Det finns inte med så mycket miljöbeskrivningar heller. Man får helt enkelt inte veta mycket om miljön eller personerna. Dåligt!
    Jag tycker inte så mycket om hästböcker, för att de flesta känns väldigt likadana. Det finns några jag tycker om, men inte så många.
    Denna boken var inte jättedålig, även om det kanske verkade så på min recension. Den var okej, men inte en sådan bok som jag längtar efter att läsa om. Men framsidan är söt i alla fall :)
 
Betyg: 5 av 10 

4 kommentarer:

 1. Var med och tävla om den då ;) Nä men nu har man faktiskt chansen att vinna 'Rör mig inte!' på min blogg! :) Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Svar: Hoppas det blir något bland det bästa JAG läst och sett också :))

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte heller Hästböcker så mycket, eller djurböcker SSS3yugdyugfyrgfyöverhuvudtaget, egentligen. Men det finns några bra! Förresten, snygg nytt utseende :)

  SvaraRadera
 4. Åh Polluxböcker, vilka minnen! Den här har jag inte läst, men kan tänka mig att jag skulle ha gillat den under min intensivaste hästperiod :)

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺