måndag 2 april 2012

Fatta eld

Författare: Suzanne Collins
Antal sidor: 319 st
Genre: Science fiction, dystopi

(Okej, ni som inte har läst del ett - Hungerspelen, sluta läsa genast om ni inte vill typ få reda på hur första boken slutar.)


Som segrare av de 74:e Hungerspelen ska Katniss och Peeta åka runt på segerturné. De ska alltså åka runt till alla distrikten och till huvudstaden.
    Men Katniss, flickan som trotsade Hungerspelens regler, har blivit en symbol för revolten som snart har dragit igång på allvar. President Snow kräver därför äkta kärlek av Katniss och Peeta, för att få folket att tro att det enbart var av kärlek Katniss tog fram de där bären, och inte för att trotsa spelets regler. Men istället gör både Katniss och Peeta allting värre...

Sedan är det dags för de 75:e Hungerspelen. Det är den tredje kvartssekelkuvningen detta året, och det betyder att spelen kommer att bli något extra. En gång var det till exempel dubbelt så många spelare.
    Men så blir det inte denna gången. Istället blir det mycket, mycket värre.

Egentligen behövs bara tre ord: Läs den här boken! Men kan väl skriva lite mer i alla fall ;-) Detta är inte första gången jag läser denna boken, egentligen läser jag ju en annan bok just nu, men jag skulle läsa ettan före jag såg den på bio och sedan blev det helt omöjligt att inte fortsätta med tvåan haha...
    Allting var lika verklighetstroget som i den förra boken. Verklighetstroget och hemskt. (Inte boken, den är inte hemsk, utan själva livet de lever.) Personerna var lika "speciella" som i förra boken. De var liksom sig själva, alla hade en egen personlighet, och det var lätt att lära känna dem allihop. Man tycker absolut inte om alla, men personerna är absolut inte förutsägbara och det är inte själva handlingen heller.
    Miljöerna är otroligt bra beskrivna - jag såg väldigt tydliga bilder framför mig hela tiden. Tydligare än jag brukar se i böcker, faktiskt. Och ändå har inte författaren använt överdrivet mycket adjektiv. Hon är bara otroligt skicklig på att skriva.
    Sedan gillar jag verkligen hur känslorna är beskrivna. Jag känner mig som Katniss när jag läser - är ledsen när hon är det, glad när hon är det, rädd när hon är det och så vidare. Så vill jag absolut känna när jag läser, så det är ett väldigt stort plus!
    Jag kan väl sluta med att skriva att denna boken absolut inte var sämre när jag läste den nu än när jag läste den förra gången. Snarare... Bättre, om det nu kan vara möjligt. "Fatta eld" är fortfarande en av de absolut bästa böckerna jag någonsin läst! :D

Betyg: 10 av 10

2 kommentarer:

  1. Var gärna med och ta chansen att bli dagens bloggtips. Två bloggar får, VARJE DAG, chansen att synas med bild och text (plus en kort presentation) chansen att synas framför ca 2000 unika besökare.
    Det enda du behöver skriva är: "jag är med"

    http://nilssonpettersson.blogg.se/2012/april/dagens-bloggtips-24-ny-omgang.html

    PS Bloglovinbyten är helt okej det också. Lägg till mig isf, skriv vilket nummer du blev o jag lägger till dig direkt efter. Skriv detta i en annan kommentar bara - och INTE i dagens bloggtipskommentaren!

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺