söndag 29 april 2012

Elva frågor från Matilda

Här kommer svar på frågorna som en av dem som fick mig att börja bokblogga, Matilda, har utmanat mig på:

1. Vem hoppas du ska få Nobelpriset i år?
Jag vet faktiskt inte... Inte i litteratur i alla fall (Bono borde vinna fredspriset). Jag har funderat men inte kommit på någon speciell...2. Vad ska du läsa i sommar?
Sagan om ringen-böckerna, eftersom att Bilbo kommer på film snart (:D)! Sedan ska jag låna på biblioteket och läsa mina olästa böcker också, men Sagan om ringen-serien är min första prioritering.3. Har du några tips på böcker om Nordkorea till mig? I så fall vilka?
Jag har faktiskt inte läst några böcker om Nordkorea, fast det måste jag göra. Jag är väldigt sugen på att läsa "Inget att avundas: Vardagsliv i Nordkorea" av Barbara Demick.4. Vilken årstid är den bästa årstiden för läsning?
Jag läser på alla, men sommaren kanske, för då är det lååångt lov och långa dagar!5. Läser du om dina gamla favoritböcker?
Harry Potter har jag läst supermånga gånger, och de har varit mina favoriter sedan jag var sex-sju år. Men jag har läst om de böckerna som jag gillade när jag var ännu mindre också, och det har som tur är inte förstört någonting.6. Från vilken del av världen läser du flest böcker?
Europa eller USA, tror jag. 7. Hur väljer du vilka böcker du ska läsa?
Väldigt mycket genom att läsa recensioner på bokbloggar! Recensioner får nästan alltid mig att vilja läsa boken, även om recensionen är negativ, för jag vill så gärna få en egen uppfattning av boken.8. Hur tycker du att ett bra skolbibliotek ska vara?
Som ett stort bibliotek fast i miniatyr. Mysigt. Hemtrevligt. Det ska vara fullt av bra böcker!9. Finns det någon plats du blivit sugen på att åka till efter att ha läst en bok som utspelar sig där?
Hogwarts! Diagongränden! 10. Hur tycker du att man ska göra för att få barn och ungdomar som inte läser att börja läsa?
Ge dem en Harry Potter-bok. De är lätta att förstå och fantastiskt bra. Till och med en i min klass som avskyr att läsa älskar Harry Potter-böckerna!11. Vad läser du när du har feber?
Ibland läser jag tidningar, om jag är för sjuk för att kunna koncentrera mig på en bok. Men omläsningar brukar gå bra också. Om jag inte har så mycket feber fungerar det med vad som helst!

2 kommentarer:

  1. Hon var också en av de som fick mig att börja blogga! :D

    SvaraRadera
  2. Om inte annat borde Bono få pris för att ha varit nominerad till fredspriset så många gånger utan att vinna XD (Att Obama fick det häromåret övergår mitt förstånd...) De som vinner litteraturpriset känner man ju nästan aldrig igen o____O

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺