tisdag 11 december 2012

Incarnate

Författare: Jodi Meadows
Antal sidor: 374 st
Förlag: Katherine Tegen Books
Serie: Newsoul 1
Utgiven år: 2012
Originalets titel: Incarnate
Genre: Science fiction, dystopi
Språk: Engelska

Ana är den enda nyfödda i en värld där alla människor föds om på nytt hela tiden fast i en ny kropp. Hon är den enda som inte vet hur det var för femtusen år sedan. Och ingen hon vet om gillar henne, för när hon föddes tog hon någon annans plats. Någon som var deras vän. Någon som skulle fortsätta leva och återfördas för alltid - men som dog på grund av Ana.
    Ana har bott hos sin mamma i hela sitt liv, och inte ens hon tycker om Ana. En dag bestämmer sig Ana för att ge sig iväg och ta reda på sanningen om vem hon är, varför hon existerar och om hon kommer att återfödas. På den resan träffar hon Sam, och han är den enda som faktiskt visar henne lite vänlighet. Men hur ska hon kunna umgås med en femtusen år äldre tonåring som känner alla? Tänk om hon gör så det går dåligt för honom på något sätt, folk verkar ju inte precis gilla henne..?
_______________________________________________________________________

Jag kan helt ärligt säga att jag i princip inte hade någon som helst aning om vad den här boken handlade om när jag började läsa, jag var bara helt förälskad i omslaget. Det var kanske en av anledningarna till att jag älskar den här boken så mycket. Så fort jag började läsa visste jag att den skulle bli en ny favorit! 

Det första jag la märke till var stämningen. Den var mysig, annorlunda och häftig och gjorde så man ville stanna kvar i bokens värld och aldrig försvinna därifrån. 

Idén med boken är verkligen unik. Jag har aldrig stött på något liknande förr. Jag älskar att människor återföds i nya kroppar, och just det att Ana är en "Newsoul" är alldeles fantastiskt. Boken handlar mest om kärlekshistorien mellan Ana och Sam, men det är ingen vanlig kärlekshistoria. Den är... fin, speciell och något utöver det vanliga. Boken handlar som sagt mest om det och om när Ana försöker få reda på vem och vad hon egentligen är och det gör ju inte direkt boken till en actionbok, och det är en av sakerna jag älskar med boken. Boken är spännande och omöjlig att släppa trots att den har rätt så lugnt tempo.

Jag älskar karaktärerna! Det mest speciella med Ana är att hon är smart. Många huvudpersoner i böcker är antingen väldigt trögtänkta och fattar allting femtio sidor efter läsaren, eller så är de otroligt smarta och listar ut saker när det inte borde vara möjligt för dem att lista ut dem. Ana är precis lagom smart - hon kommer på saker när det är logiskt att komma på dem, hon tänker som en människa, hon är inte jobbig och hon känns väldigt realistisk! Hon reagerar som jag skulle gjort om jag var i hennes situation.

Jag älskar allt med den här boken. Slutet, som är så spännande så man verkligen inte kan sluta läsa. Karaktärerna, som är så bra att man vill krama dem. Handlingen, som är så smart att man knappt tror det är sant att någon faktiskt kommit på något så bra. Layouten, för att hela boken är så otroligt fin. Den här boken innehåller precis det jag vill läsa och jag rekommenderar den till alla! :D Eller okej - jag befaller alla att läsa den. Absolut en ny favorit!

Minnesvärt citat:
Jag hann inte tänka på citat när boken var så spännande...

Bokens första mening:
I wasn't reborn.

Favoritkaraktär/er:
Ana och Sam

Saker från boken som inspirerar mig:
• Karaktärerna!
• Bokens handling. Den är så bra att det inte finns ord för det.
• Framsidan, haha!

2 kommentarer:

  1. VIlken mysig recension, blir riktigt sugen på den här boken nu.
    Och omslaget!! Superfint!

    SvaraRadera
  2. Har läst ungefär halva den här men har lagt den åt sidan ett tag. Nu blev jag jätte sugen på att börja läsa den igen :D Super bra recension!

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺