söndag 16 december 2012

16:e december 2012

Nu är det verkligen jul! Har firat jul med släkten på pappas sida hela dagen. Vi började med att fika, hade sedan vårt traditionella snöbollskrig, åt mat, hade lite till snöbollskrig och åkte sedan och bowlade. Underbar dag! :D


Tystnad, tagning - Michelle Magorian

Handling: Det har varit fred i fyra år men för Henry är andra världskriget ändå inte slut. Hans pappa dog i kriget och Henry saknar honom otroligt mycket. Det enda som håller honom uppe är film, för i den mörka biosalongen kan han drömma sig bort. Det gör han all sin lediga tid tills han får låna en kamera. Han tar bilder för ett skolprojekt men när han framkallar bilderna kommer han en hemlighet på spåren...

Omdöme: Inte riktigt så bra som "Godnatt mister Tom", men ändå otroligt bra! Boken är fin och otroligt spännande. Det var ett tag sedan jag läste den nu men är väldigt sugen på att läsa om den. Den är rätt tjock, 647 sidor exakt, men det går hyfsat snabbt att läsa eftersom den är så bra!

Vad jag vill tacka den här boken för: Hmm, jag vet inte riktigt! Den fick mig att förstå att den här sortens böcker inte måste vara tråkiga utan kan vara riktigt, riktigt bra.

.Ebbas julkalenderutmaning:

Favoritcitat (från en bok)
"Always."
Från "Harry Potter and the Deathly Hallows". Så mycket kärlek i ett enda ord.

1 kommentar:

  1. Tystnad. tagning var den första boken jag läste av Michelle Magorian och alltså den som fick mig älska hennes böcker :)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺