tisdag 25 december 2012

Berättelser från yttre förorten

Författare: Shaun Tan
Antal sidor: 93 st
Förlag: Kabusa böcker
Serie: -
Utgiven år: 2008
Originalets titel: Tales from outer suburbia
Genre: Livsöde, noveller

Vet du vart vattenbuffeln i slutet av vår gata tog vägen, eller den där dykaren som vi hittade nära den underjordiska gången? 
Vet du varför hundar skäller om natten och vad som blir av alla dikter som ingen läser?

Yttre förorten är ett annorlunda ställe där lite vad som helst kan hända.
_________________________________________________________________________

Åh. Så bra att jag inte ens vet var jag ska ta vägen. Den här boken innehåller inte bara fantastiska bilder utan också fantastisk text. Den är uppdelad i olika små berättelser och alla handlar på något sätt om yttre förorten. Den första berättelsen handlar om en vattenbuffel och redan då är man fast. Den är så otroligt fin och sorglig bara den lilla berättelsen på minde än en sida. Och självklart är det en fantastisk bild till med.

Varenda liten berättelse i den här boken är otroligt tänkvärd. Först läser man den och gillar det första intrycket av den, sedan tänker man över den och älskar själva meningen med den. Man blir överraskad varje gång man bläddrar och man kan inte lägga boken ifrån sig.

Boken är dessutom väldigt sorglig. Många av berättelserna är otroligt sorgliga när man väl tänker efter. Bilderna passar alltid fantastiskt bra ihop med texterna och boken skulle verkligen inte vara fulländad utan bilderna - de är lika viktiga som texten!

Absolut en ny favorit som kommer läsas om otroligt många gånger! Lite smakprov på några av de finaste bilderna i boken:

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är väldigt roligt att du bloggar om lite smalare böcker och inte bara de vanliga nyutgivna kärleksböckerna! :)
    //Johanna, boksystrar.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Håller med dig helt och hållet, fin bok!

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺