onsdag 5 december 2012

5:e december 2012


Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld

Handling: Allting börjar med att Maja råkar såga av toppen på sin vänstra tumme med en elektrisk sticksåg. Råkar, alltså. Hon skulle aldrig skada sig själv avsiktligt, som alla verkar tro. Alla utom Majas mamma, förstås. För hon oroar sig aldrig för Maja. Istället är det tvärt om.
    På en fest hon inte är bjuden till träffar Maja en bilmekaniker i rosa byxor som kallar sig Justin Case. Han får henne att glömma allting om mammor och tummar. Men så läser Maja ett mail som inte var till henne men ändå gör ondare än alla sticksågar i världen.

Omdöme: Jag gillar verkligen den här boken! Den ät otroligt fin och tänkvärd samtidigt som den är både rolig och sorglig på samma gång. Karaktärerna är färgstarka och lätta att tycka om och språket är träffande och roligt. En bok jag verkligen rekommenderar! 

Vad jag vill tacka den här boken för: Att den fick mig att vilja skriva både roligt och sorgligt på samma gång. Jag beundrar verkligen författaren för att hon lyckas med det!


En bra bok som har blivit en bra film
"The Hunger Games", helt klart! Älskar ju boken och filmen är en av de absolut bästa jag sett. Trodde de skulle göra en action-film av den med de fokuserade på de djupa sakerna i boken och det är det som gör den så bra.

2 kommentarer:

  1. SV: Tack för hjälpen! Men, måste jag ändå fråga, HUR tar man bort bilder från Picasa? För mig går det inte att högerklicka och sedan radera. Ska man markera på något sätt?

    SvaraRadera
  2. Jag läste någonstans att "Jag ligger här och blöder" skulle vara läskig och har inte velat/vågat läsa den sen dess (jag vet, lite fånigt med tanke på att omslaget inte ens ser läskigt ut) men nu tror jag att jag ska läsa den ändå :)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺