tisdag 18 december 2012

18:e december 2012

Har haft en väldigt lugn och rolig dag idag. Hade terminens sista prov, bakade och ritade bland annat! Idag var det dessutom sista skoldagen med "riktiga" lektioner. Så nu är det bara två lugna dagar kvar innan det är lov :D Fick dessutom tillbaka min svenskauppsats igår (läs berättelsen här) och fick A på den samt väldigt positiv kritik, det är ju alltid kul :) Det är alltid kul när folk gillar något man verkligen vill att de ska gilla och som man kämpat med samt tycker är otroligt kul att göra.

Dagens bok:

Det levande slottet - Hayao Miyazaki

Handling: Sofie är en helt vanlig tjej som lever ett helt vanligt liv. Hon jobbar i familjens hattaffär och trivs med det. En dag, när hon är på väg för att träffa sin syster, stoppas hon av två soldater som försöker få med henne in till sig. Hon räddas av trollkarlen Hauru. Han tar henne till hennes syster på ett lite annorlunda sätt - de går i luften. Efter det kan inte Sofie sluta tänka på honom.
    Men så kommer Ödehäxan hem till Sofie och förvandlar henne till en gammal tant. Sofie vet inte vad hon ska göra och hur hon ska förklara vad som hänt, så hon går iväg, bort från staden. Där träffar hon på Haurus levande slott och bestämmer sig för att kliva på. Där lär hon känna elden Calcifer, Haurus elev Mark och sist men inte minst Hauru själv - men det är något han döljer. Och ska Sofie lyckas bryta förbannelsen?

Omdöme: Jättebra film enligt mig! Den är otroligt fint ritad, den är spännande och det är otroligt kul att se all karaktärsutveckling. Det är dessutom med en otroligt söt hund :D Jag rekommenderar den till alla som vill se en annorlunda, fin kärlekshistoria som funkar för alla åldrar.

.Ebbas julkalenderutmaning:

Vad var det för någon bok nu igen?
Åh... Har ingen aning! Antingen har jag glömt böckerna eller kommer jag ihåg dem känns det som. Hmm, ska tänka efter... Nej, kan faktiskt inte komma på någon. Har alltid haft hyfsat bra koll på vilka böcker jag läser och vem som har skrivit dem, så kan inte komma på något speciellt ;)

1 kommentar:

  1. Sv: Uppfattat!
    Älska boken.
    Älska Finnick.

    Låter ju inte så komplicerat.

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺