söndag 12 augusti 2012

Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll

Författare: Linda Belanner & Fredrik Persson
Antal sidor: 284 st
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: -
Utgiven år: 2012
Originalets titel: Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll
Genre: Vänskap, livsöde, fantasy

Mattias är dödens kompanjon. Det kanske låter helt sjukt, men det är sant.
    Döden är ingen svart figur med en lie på axeln, utan en rökande gubbe med kavaj och väldigt vita tänder. Han heter Göran.
    Nu är det så att Göran vill ha semester, och det är meningen att Mattias ska göra hans jobb så länge. Men Mattias klarar det inte. Han vill inte hämta Zahra, som får honom att känna sig stark!
    Men hur gör man egentligen för att komma undan döden?
_______________________________________________________________________

Hmm, jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken. Lite för platta karaktärer och lite för snabb handling tror jag. Men det finns endel saker jag gillar riktigt mycket.

Vi börjar med det negativa, då. Jag gillar inte riktigt karaktärerna. Det är kanske bra att stå på sig och säga vad man tycker som Zahra gör, men jag tycker faktiskt att hon är rätt elak. Och Mattias - det är jättebra att han tycker det är jobbigt när han måste "döda" någon, men när han (spoiler!) väljer att "döda" Pipis tycker jag att han är hemsk. Jag skulle aldrig ha gjort något sådant. Och sedan tänder han eld på en hel skola för att rädda Zahra..? Jag skulle nog försökt göra något annat, och sagt ifrån till Göran mycket tidigare. (slut på spoiler.)

Sedan är boken otroligt snabbläst. Den har lika stor text som många av mina småsyskons böcker, och även handlingen går väldigt fort. Jag skulle gärna ha velat att boken var lite längre, så man fick veta lite mer. Och slutet..? Jag förstod faktiskt inte riktigt allt. Det gick otroligt fort.

Men nu till det positiva. Jag gillar idén till boken - en ung kille som är dödens medhjälpare! (Jag gillar inte döden, men jag gillar sättet att skriva om den på.) Och bara en sådan sak som att döden heter Göran! Jag önskar verkligen att det var jag som kom på det, haha.

En helt okej bok, helt enkelt. Som ni ser blev det tyvärr rätt mycket mer negativt än positivt, men boken var inte urdålig i alla fall :-) Jag hade tyvärr förväntat mig lite mer. Det är ingen bok som jag rekommenderar jättemycket, men den är som sagt helt okej!

Minnesvärt citat:
Jag hittade inget...

Bokens första mening:
"Är det hennes tur nu?"

Favoritkaraktär/er:
Pipis och Prince

Saker från boken som inspirerar mig:
• Idén, den är verkligen jättebra!

1 kommentar:

  1. Jag håller med! Jag hade typ förväntat mig lite mer död och hemskheter ;)

    Sv: Ah det gör jag med. Så om jag inte får något hysteriskt anfall för att jag känner att jag måste läsa den nu på en gång så tror jag att jag väntar ;)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺