onsdag 15 augusti 2012

Anna and the French Kiss

Författare: Stephanie Perkins
Antal sidor: 372 st
Förlag: Speak
Serie: "Lola and the Boy next Door" är en "companion novel" till den här boken.
Utgiven år: 2010:
Originalets titel: Anna and the French Kiss
Genre: Kärlek
Språk: Engelska

Anna trivs i Atlanta - där finns henne bästa vän, och så är hon förälskad i en kille som hon jobbar tillsammans med på en biograf, och han har precis visat intresse för henne också när Annas pappa bestämmer att hon ska till Paris för att gå på en amerikansk skola där.
    Så, Anna åker till Paris, utan att kunna prata franska alls. Men på den amerikanska skolan träffar hon några riktigt häftiga vänner vid namn Meredith, Rashmi, Josh och St. Clair. St. Clair blir snabbt hennes allra bästa vän, men hon känner lite mer än så för honom. Tyvärr är han upptagen - och det är hon kanske också.
    Kommer Anna få uppleva någon kärlek i kärlekens stad?
_______________________________________________________________________

För att göra en lång historia kort: Jag började läsa den här boken i förrgår kväll, läste en liten bit, och läste ut den vid ganska exakt 14.00 igår. Jag sträckläste den alltså. Och ändå är den 372 sidor lång OCH på engelska. Kan det vara något annat än positivt?

Nej, det kan det inte. Jag förstår alla som älskar den här boken, för den är verkligen jättebra. Rolig, spännande, söt, romantisk, somrig och... Otroligt läsvärd!

Jag älskar verkligen karaktärerna. Jag kände igen mig väldigt mycket i Anna. Hon är en fantastisk karaktär,  och jag förstår henne nästan hela tiden. Hon kan dessutom vara normal när St. Clair är i närheten trots att hon är förälskad i honom - hon får inte tunghäfta eller något åt det hållet! Och jag förstår varför alla älskar St. Clair - han är en sådan "perfekt" karaktär som jag brukar irritera mig på men älskar i den här boken. Han är så rolig, gullig, snäll och underbar! Jag fattar inte hur författaren har lyckats få mig att älska karaktärerna så mycket - jag blev ledsen när boken tog slut, för karaktärerna kändes verkligen som kompisar när man "lärt känna" dem.

Jag älskar handlingen. Den kanske låter som en rätt typisk kärlekshistoria, men det är den verkligen inte! Det är mycket mer än kärlek inblandat, och det är det som gör den så bra. Jag älskade den här boken från allra första början - för vad fanns där, om inte ett citat som handlade om Harry Potter! Det var då jag förstod att boken verkligen skulle bli bra. Den är sådär härligt glad och somrig, samtidigt som den som sagt är allvarlig. Och jag älskar att boken känns så himla trovärdig, det känns verkligen som allt har hänt på riktigt!

Jag älskar verkligen miljöbeskrivningarna. Jag vill åka till Paris ännu mer än innan efter att ha läst den här boken och gå till alla platser som det skrevs om i boken! Jag kan se Paris lika tydligt som om jag varit där - antagligen ser det inte alls ut så i verkligheten, men författaren har verkligen fått mig att se bilder i huvudet.

Vad jag än skriver så kommer jag inte göra den här boken rättvisa, så jag säger bara: LÄS DEN! Den är en av de härligaste, bästa, somrigaste och mysigaste kärleksböcker jag någonsin läst, så ni måste verkligen läsa den. Dessutom har jag hittat en massa favoritdelar i boken som jag redan läst om flera gånger, och det betyder verkligen att den är bra! :D Och i slutet av boken får man läsa början på "Lola and the Boy Next Door", och jag vill verkligen läsa den snart...

Minnesvärt citat:
"I mean, really. Who sends their kid to boarding school? It's so Hogwarts. Only mine doesn't have cute boy wizards or magic candy or flying lessons."

Bokens första mening:
Suddenly, I want to touch him.

Favoritkaraktär/er:
St. Clair och Anna

Saker från boken som inspirerar mig:
• Att karaktärerna är helt fantastiska.
• Att platsbeskrivningarna är helt fantastiska.
• Att handlingen är helt fantastisk.
• Att boken är fantastisk.

2 kommentarer:

  1. Visst är den bra! Så himla mysig och härlig, och karaktärerna är ju helt perfekta! Man kan helt enkelt inte släppa den, jag skulle kunna läsa om den om och om igen utan att tröttna ;)
    Jag älskar det där citatet ;)

    SvaraRadera
  2. Åh, Anna and the french kiss är helt underbart bra! ^^

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺