tisdag 5 februari 2013

Top Ten Tuesday [3]

Top Ten Tuesday startades av den här bloggen. Det går ut på att man varje vecka ska göra en topp tio-lista på saker i ett visst ämne. Veckans ämne är Top Ten Bookish Memories!

10. Mina sommarlov. Det är då jag läser som mest. Det är då man kan sitta ute och läsa. Har massvis med sådana minnen, som när jag var med i sommarboken för första gången, när jag plöjde en massa böcker bara för att det var kul att skriva ner dem i min nya läsdagbok...

9. När pappa läste för mig varje kväll. Det gjorde han när jag var mindre, och jag älskade det :)

8. När jag läste "Tankeläsaren" för första gången. Det kanske låter konstigt, men det är ett av de finaste bokminnena jag har. Jag hade verkligen inga förväntningar på den, trodde inte ens jag skulle gilla den. Jag minns att det var hur varmt som helst ute och jag var på studsmattan. Jag började läsa, och jag var fast vid första meningen (som jag till och med kan utantill) :)

7. Första gången jag fick recensionsexemplar. Det var "Monstrets dotter" av Kristin Cashore samt "Häxmästaren" och "Demonprinsessan" av Peter Bergting. Tack för dem Semic :)

6. Första gången jag läste en engelsk bok. Det var "Matilda" av Roald Dahl. Innan jag läste den trodde jag det var omöjligt att läsa på engelska. Och nej, jag förstod inte allt. Men jag förstod vad boken handlade om, och det är ju det viktigaste :)

5. När jag köpte "Harry Potter och Dödsrelikerna". Det är den enda Harry Potter-boken jag fick "vänta" på och jag kommer fortfarande ihåg när jag och mamma var på... Maxi tror jag det var och det låg en jättestor låda full med fina, fina böcker. :D

4. Bokmässan. Vad mer behöver jag säga? Det var så underbart att träffa alla bokbloggare och handla massa böcker. <3

3. När jag startade bloggen! Var helt enkelt sugen på att blogga och hade sett Matildas Läshörna och tyckte det verkade väldigt kul att bokblogga. (Nej, jag visste faktiskt inte vad ett recensionsexemplar var ;)) Och det ångrar jag verkligen inte att jag gjorde, för bloggen har blivit ett av mina största intressen!

2. När jag läste Harry Potter för första gången. Eller egentligen var det inte jag som läste, utan pappa läste för mig. Var ungefär fem-sex år skulle jag tro. Minns fortfarande första gången jag hörde ord ur en Harry Potter-bok.

1. När jag lärde mig läsa. Är så glad att jag minns det :) Jag var tre-fyra år och satt i köket och läste "Max bil" eller någon annan Max-bok. Minns det väldigt tydligt, det är nog ett av mina första minnen faktiskt.

1 kommentar:

  1. Åååh, jag gillade också Max! Läste du möjligtvis Totte också?

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺