fredag 8 februari 2013

Beautiful Creatures

Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Antal sidor: 517 st
Förlag: Semic (tack för boken!)
Serie: Caster Chronicles 1
Utgiven år: 2009
Originalets titel: Beautiful Creatures
Genre: Fantasy, kärlek

Ethan bor i den lilla staden Gatlin. Där händer det aldrig något spännande - ingen förändras. Särskilt inte Ethans pappa som stängt in sig på sitt kontor sedan Ethans mamma dog i en bilolycka.
    Men så kommer det en ny tjej till staden, Lena. Det slår gnistor mellan henne och Ethan direkt. Men det är något annorlunda med Lena - inte bara det att hon klär sig annorlunda och har ett halsband med massa konstiga berlocker som liknar skräp runt halsen - hon är också Macon Ravenwoods systerdotter. Ingen har någonsin sett Macon Ravenwood och det gör inte att Lena blir populär, direkt. När sedan ett fönster går sönder tror alla att det på något sätt var hennes fel och hon blir rentav utstött.
    Men Ethan kan inte låta bli att tänka på henne - han har nämligen sett henne förut. I sina drömmar. Och en okänd magisk värld väntar på att slå klorna i Lena, och hennes kärlek till Ethan får inte fortsätta. Men han tänker hålla fast vid henne till varje pris - även om deras tid kanske håller på att rinna ut...
_________________________________________________________________

Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken, och jag kan glatt meddela att jag tycker mycket om den! Den är spännande, intressant och lite annorlunda, eller snarare inte som alla andra böcker i den här genren.

Jag gillar karaktärerna. Både Lena och Ethan är väldigt bra karaktärer. Trots att boken är skriven av tjejer så märks det tydligt att han är en kille - hans berättarröst är killig, liksom. Han är också rätt rolig så det är jättekul att läsa ur hans perspektiv. Man får bara läsa ur Lenas perspektiv i ungefär ett kapitel men det gillar jag också, vill läsa mer från hennes sida för att lära känna henne ännu bättre! Men mina absoluta favoritkaraktärer var absolut Macon Ravenwood och hans hund Boo. De var mystiska och intressanta, sådana man verkligen ville veta mer om (och jag är väldigt svag för hundar). Min favoritdel i boken var definitivt när de var på ett slags "förhör" (läs boken så förstår ni vad jag menar) och han var med, det var den absolut bästa och roligaste delen!

Jag gillar att det för en gångs skull inte är killen som är den mystiska och övernaturliga. Det är kanske det jag gillar allra mest med boken, när jag tänker efter. Jag älskar att det för en gångs skull är tjejen som är den övernaturliga och den med magiska krafter. Det är det som gör boken så pass speciell som den är - hade det varit ombytta roller mellan Lena och Ethan hade den inte varit alls lika bra!

Jag gillar staden boken utspelar sig i, även om jag definitivt inte skulle vilja bo där! Jag tycker om att läsa om hur de känt varandra hela tiden men hur en händelse nystar upp flera hemligheter. Plötsligt är inte Gatlin det det alltid varit i Ethans värld, och jag älskar att det känns så himla tydligt hur han reagerar och tänker över det. Varenda liten karaktär har en genomtänkt historia.

Om jag ska klaga på något är det nog att jag skulle vilja få reda på lite mer om magin. Den hann inte riktigt bli trovärdig i mina ögon. Hoppas man får reda på mer om den i fortsättningarna (som jag längtar efter att läsa)!

"Beautiful Creatures" är en bok jag verkligen rekommenderar. Den är väldigt spännande och dessutom är texten stor så den går snabbt att läsa! :)

Minnesvärt citat:
"Jag var sexton år gammal, jag höll på att förälska mig i en flicka som inte ens fanns på riktigt och jag var långsamt på väg att förlora förståndet."

Och sedan sången som finns med på olika ställen i boken och passar så bra in i berättelsen, men man får läsa boken om man vill läsa den!

Bokens första mening:
Det fanns bara två sorters människor i vår stad.

Favoritkaraktär/er:
Macon Ravenwood och Boo

Saker från boken som inspirerar mig:
• Att det för en gångs skull är tjejen som är övernaturlig, det gör att boken sticker ut ur mängden och blir mer intressant!
• Att den är riktigt rolig och svår att släppa!

2 kommentarer:

  1. det ända jag stör mig lite på i boken är att den år lite lik Twilight. Men boken är absolut bra! vilket "förhör" menar du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. När de anklagade Lena och Macon Ravenwood kom :)

      Radera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺