torsdag 4 oktober 2012

Sayonara September

Författare och illustratör: Åsa Ekström
Antal sidor: 189 + extramaterial
Förlag: Kartago
Serie: Sayonara September 1
Utgiven år: 2009
Originalets titel: Sayonara September
Genre: Manga, vänskap, kärlek

Alex vill bli mangatecknare, och för att nå sin dröm flyttar hon till en ny stad och kommer in på en serieskola. Hon flyttar in i en studentlägenhet där Janne och Christoffer bor.
    Men det är inte hur enkelt som helst att bli serietecknare - men det är desto lättare att få skrivarkramp. Dessutom är det något som inte är riktigt rätt med Alex - hon har blivit kompis med skolans outsider, som endel tror är synsk, och hon har sagt att Alex har en skugga - men vad menar hon med det?
_________________________________________________________________________

Detta är den första manga jag någonsin läst och jag tycker det är lite svårt att komma in i det - man lär ju inte känna karaktärerna på samma sätt, man kan inte se vad personerna tänker exakt och historien  går mycket snabbare framåt än i en vanlig bok. Men jag gillar det!

Historien är verkligen inte ytlig, utan har ett djup som jag hoppas man får reda på mer om i nästa bok i serien. Karaktärerna gillar jag - förutom att de dricker hela tiden. Är det jag som är konstig eller finns det någon mer som inte tycker det verkar kul att ha kul en kväll som man ändå glömmer bort sedan, göra en massa pinsamma saker man inte minns och sedan vakna nästa dag och må jättedåligt?

Tecknarstilen är verkligen jättefin! Jag är otroligt imponerad över författarens/illustratörens sätt att rita (och lite avundsjuk också). Bilderna ser levande ut och det är lätt att se på personerna vilket humör de är på.

Den gick verkligen snabbt att läsa, tror jag läste den på en halvtimme ungefär. Det var lite synd - jag hade gärna velat läsa lite längre ;-)

Så - jag gillade verkligen den här mangan, tack Elisabeth för tipset!

Minnesvärt citat:
Den här boken är ju inte riktigt poetiskt skriven, så jag hittade ingen speciellt citat. Man måste liksom se bilderna för att texten ska bli bra.

Bokens första pratbubbla:
Det var den första september som jag lämnade allt bakom mig.

Favoritkaraktär/er:
Lillian, för jag är nyfiken på henne.

Saker från boken som inspirerar mig:
• De fina bilderna!
• Att den är spännande och man vill verkligen läsa nästa del.

3 kommentarer:

  1. Hallå du bokbloggande vän! Ropar hej från höstiga och regninga Piteå!

    SvaraRadera
  2. Jättefin header, jag vill okcås ha en sån...
    Visst är boken bra! Tvåan är också jättebra ;D

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺