torsdag 17 november 2011

Septimus Heap bok två: Skuggan

Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy

Om jag ska kunna skriva en bra recension om denna boken så måste jag avslöja en sak: Septimus Heap lever. Jag kommer inte att berätta vem han är i första boken Men nu kan jag berätta att han är Övermagikerns lärling. Han ska alltså bli nästa Övermagiker.

Marcia, Övermagikern, är förföljd av en skugga. Alla har väl en skugga, men just Marcias skugga är en mörk skugga. Alltså en skugga gjord av mörk magi. För att få bort en sådan skugga måste man ha ett skuggskydd, och en professor i staden håller på att göra ett sådant till Marcia. Hon får några bitar i taget, för skuggskyddet är ingen enkel sak att göra. Men Marcia börjar bli irriterad. Hon tycker att skuggskyddet borde vara färdigt nu. Hon har dåligt tålamod, och dessutom blir skuggan bara tydligare och tydligare, den börjar se mer och mer ut som en människa.
    En dag kommer Sarah och Silas Heaps äldsta son, Simon Heap, till borgen. Han har varit borta jättelänge. Han rider på en häst. Simon säger att hästen heter Dunder. Han frågar Jenna, som är där tillsammans med Sarah och Septimus och hälsar på Simon, om hon vill följa med på en ridtur. Jenna är tveksam. Vill hon verkligen följa med Simon på en ridtur? Han har förändrat sig så mycket sedan hon träffade honom sist. Men Simon lyfter upp Jenna i sadeln och rider iväg, vare sig hon vill eller inte.
    Septimus blir orolig. Han kände att det var något som inte stod rätt till med sin äldsta bror som han aldrig träffat förut. Det var mörk magi i luften. Septimus anar att Simon tänkt kidnappa Jenna.
    Septimus springer till Marcia, som är hos proffesorn och hämtar en del till skuggskyddet. men hon lyssnar inte.
    När dagen är slut förstår alla att Simon inte tänkt komma tillbaka med Jenna. Hon är kidnappad.

Detta är absolut inte allt som händer i denna bok på 446 sidor. I boken finns också bland annat en drake, en mörk främling, en vit häxa, en vargpojke, ett träd som visar sig vara en farfar, och en drakbåt. :)

En otroligt spännande bok som man bör läsa efter man läst ettan, annars förstår man inte så mycket. Man blir verkligen sugen på att läsa fortsättningen! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺