fredag 25 november 2011

Septimus Heap bok fyra: Sökandet

Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy

För länge sedan trodde alla att Merrin Meredith var Septimus Heap, men det var han ju inte. Och Merrin är väldigt arg på Septimus som han tycker stal hans namn, och nu har han tänkt hämnas på honom. Merrin söker jobb på handskriftsarkivet, och får jobbet. Han ber ett ont gammalt spöke, Tertius Fume, om hjälp för att förstöra för Septimus. Merrin ger Tertius sin Sak. En sak är lite som en ond, mörk hjälpreda. Som tack för Saken lovar Tertius Merrin att hjälpa honom att förmörka Septimus öde, alltså göra så att det går dåligt på Septimus på något sätt.
    Så Tertius Fume gör så att Septimus kan komma ut på sökandet. Han ska dra en sten ur en urna och om det står ett S på stenen så ska han ut på sökandet. Om inte så slipper han.
    Men egentligen så ska dragningen ske på Övermagikerns lärlings sista lärlingsdag, men Septimus har inte varit Marcias lärling i hälften av lärlings-tiden än. Och när Marcia märker att alla Övermagiker-spöken inte är där (alla måste nämligen vara det) så kan ju inte Sökandet utföras. Men vad Septimus inte vet är att han faktiskt fått stenen, och accepterat den. Någon gav honom den och sa att det var en säkerhetsbesvärjelse, någon som egentligen var en Sak. 
    Så  när Septimus, prinsessan Jenna och Septimus bästa vän Beetle ger sig iväg för att leta reda på Nicko och Nickos kompis Snorri som fastnat i tiden, vet de inte att de samtidigt har gett sig ut på sökandet. Sökandet som ingen någonsin kommit tillbaka ifrån...

En lika bra bok som de andra Septimus Heap-böckerna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺