onsdag 23 november 2011

Billy Elliot

Vi var på bio med skolan igår, Billy Elliot hette filmen. Den handlade om elvaåriga Billy. Hans pappa Jackie och bror Tony är med i gruvstrejken, alltså strejkar de för att de tycker att det är för dåliga arbetsförhållanden, och Billys familj är väldigt fattig på grund av det (tror jag, kanske var de fattiga från början också).
    Billy bor i ett litet, litet hus med sin senila mormor, sin pappa och sin bror. Billys mamma är död.
    Billy går och boxas, för att hans pappa vill det, men Billy vill det inte. En dag när Billy är på sin boxningsträning ber tränaren Billy att ge nycklar till dansläraren som håller i baletträningen precis bredvid. När Billy kommer dit får han prova att dansa, och han bestämmer sig för att fortsätta. Han håller det hemligt för sin pappa och bror.

Det händer mycket mer i filmen, men det är svårt att skriva om den, vet inte varför... Men jättebra är den i alla fall, och sorglig också. Rekommenderar den! (Har tyvärr ingen bild, vi var ju på bio ;))

2 kommentarer:

  1. Hej hopp Ella! Vilken superfin sida du har, jättekul att läsa och få olika tips på böcker och så. Du skriver så himla bra, man blir sugen på att läsa många böcker :) Jag älskar Billy Elliot, man blir verkligen berörd av den filmen, riktigt bra! Kramar från Jenny, Spike hälsar :)

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Tack så mycket :) Den är verkligen bra! Hälsa Spike från mig, kram Ella!

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺