söndag 13 november 2011

Septimus Heap bok ett: Magi

Här kommer mitt första boktips! :)

Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy

I Septimus Heap-serien finns det just nu sex böcker. Den första heter Magi. Den handlar om familjen Heap, och de bor i Kringelkroken som hör till borgen. I borgen bor drottningen.
    Silas, pappan i familjen Heap, är på väg hem till Sarah, mamman, och alla sju pojkarna i familjen. Den sjunde, Septimus, är precis född.
    Silas, som är en magiker, kan känna när det finns någon i närheten. Och det gör han. Han känner att något levande finns någonstans nära honom. Under en buske ser han att det ligger ett bylte. Han lyfter upp byltet och ser att det är ett litet barn. Silas, som är väldigt godhjärtad, tänker att trots att det är så trångt hemma hos familjen Heap måste de helt enkelt ha plats åt en till. Man kan ju inte bara lämna ett litet barn ute när det är snö och kallt!
    Vid Norreport, porten in till borgen, får Silas reda på att de har fått en ny Övermagiker, Marcia Overstrand. En Övermagiker är de andra magikernas, undermagikernas, överhuvud. Han undrar varför Marcia plötsligt har blivit Övermagiker.
    På väg hem mot sitt rum i Kringelkroken möter Silas faktiskt Marcia, men hon säger ingenting om varför hon blivit Övermagiker. Hon säger bara att Silas inte ska säga till någon att han hittat barnet, utan att han ska säga att det är hans eget barn. Sedan försvinner Marcia.
    Grubblandes på det Marcia sa går Silas mot sitt "rum". Kringelkroken består av en massa hus som sitter ihop. I dörren in till Heaps "rum"möts han av en barnmorska, som bär på ett bylte. Hon ropar: DÖD! Silas hör hur Sarah Heap skriker någonstans där inne.
    Silas går, tung om hjärtat, in till Sarah och ger henne byltet. Han har förstått att Septimus är död.
    Bebisen Silas hittade döps till Jenna och hon finner sig snabbt till rätta hos familjen Heap. Det är bara en sak hon bekymrar sig över: Hon ser inte ut som de andra i familjen Heap. Alla de andra har blont, lockigt hår, men Jennas är svart. Alla de andra har gröna ögon som alla magiker har, men Jenna har blåa. Hon undrar varför.
    Plötsligt en dag får Jenna svaret på varför hon inte ser ut som de andra i hennes familj. Hon är "adopterad". Det finns några som är ute efter henne. Hon måste fly.

Boken låter ju lite lik Harry Potter, och visst, det är den väl. Men den har ändå en egen historia och är spännande från början till slut. Det finns massvis av hemligheter i boken, och det gör att den blir ännu mer spännande. Till exempel, varför heter serien Septimus Heap om han är död..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺