tisdag 29 november 2011

Septimus Heap bok fem: Sirenen

Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy

Septimus, prinsessan Jenna och Septimus bästa kompis Beetle är ute på en drakfärd när det blir storm. Draken, som heter Brandsprutan, träffas av blixten så de måste landa på en ö mitt ute i havet.
    Det är något väldigt mystiskt med ön. Där finns en kattformad fyr (den har två "öron" högst upp) som inte lyser, och Septimus träffar en mystisk flicka där.
    Flickan heter Syrah Syara och är en för länge sedan försvunnen lärling till Julius Pike. Julius var Övermagiker för femhundra år sedan, så Septimus undrar varför Syrah fortfarande lever.
    Då berättar Syrah att hon är besatt av en ande, kallad Sirenen. Sirenen lockar till sig människor med hjälp av sin onaturligt vackra sång. Är man besatt kan man leva i flera hundra år utan att märka det.
    Septimus lovar att hjälpa Syrah med en sak, eftersom  Syrah räddade Brandsprutan när han var på väg att dö. Han följer med Syrah in i Sirenens "hus".
    Syrah vill ha hjälp med att försegla en slags port, eftersom att hon vet att några onda kommer att vilja gå igenom den. Men Septimus klarar det inte, han lämnar Syrah där liggandes på golvet, ensam. Men han hade ju faktiskt lovat Syrah. Han bestämmer sig för att försöka igen, och han tänker försöka att inte bli besatt av Sirenen.
    Samtidigt vill spöket Tertius Fume inta borgen, och han tänker ta all hjälp han kan hitta.

Förlåt att jag inte skrev bokrecensionen direkt, jag läste ut boken i söndags... :-) Men jag började läsa den sista delen (Mörkret) direkt, och det är den enda bok av alla sex som jag inte har läst innan så det är extra spännande...

6 kommentarer:

 1. Håller på att läsa sirenen nu:-) har läst 1, 2, 3 och 4:an redan:D

  //Lisa 10 år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, hoppas du gillar dem! :) /Kram Ella

   Radera
 2. Svar
  1. Så bra, jag med! :D Kram Ella

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺