måndag 14 november 2011

Rum 213

Författare: Ingelin Angerborn
Genre: Skräck, vänskap

"Jag hade aldrig varit på kollo förut. Jag visste knappt vad ett kollo var, förrän jag råkade hitta en lapp på bussen hem från skolan."

Elvira vet inte vad hon ska göra på sommarlovet när hon får reda på att bästisen Sibel ska åka till Turkiet och vara borta hela sommaren. En grå och regnig dag hittar hon en lapp på bussgolvet. På lappen står det om ett kollo. Det låter verkligen jätteroligt. men sista anmälningsdagen var för en vecka sedan. Elvira tar hem lappen hem ändå.
    Mamma, som har dåligt samvete över att Elvira ska vara själv så mycket i sommar, ringer till kollot ändå och frågar om Elvira kan komma. Och på något konstigt sätt kan hon det, trots att det är många fler som står i kö för att få komma före henne.
    Elvira och mamma är sena som vanligt. Mamma måste gå på toa, så de stannar vid en mack. Framför deras bil står en röd Volvo. Elvira och Sibel tävlar om vem som ser roligast eller konstigast nummerplåtar, så av gammal vana kollar Elvira på Volvons nummerplåt. Där står: RUM 213. Den var kanske inte så rolig, men den betyder i alla fall något så Elvira tänker skriva upp den i sin anteckningsbok.
    När Elvira och mamma kommer fram är de ungefär tio minuter sena. De går in i det största huset på gården och där träffar de en av ledarna. Hon berättar att Elvira ska bo i rum nummer 213.
    Elvira tycker att det är väldigt konstigt att hon ska bo i rum nummer 213. Det var ju precis det som det stod på nummerplåten!
    De andra som ska bo i rum 213 heter Bea och Meja. De är jättesnälla, och de blir snart bra kompisar alla tre. När de håller på att bädda sina sängar slår plötsligt fönstret igen. Det är ju inte så konstigt kanske, men fönstret stängdes. Det slog igen helt. Dessutom var det vindstilla ute när det hände.
    Det är inte det enda konstiga som händer i rum 213. Saker försvinner, och Bea säger att hon faksiskt sett ett spöke; en vitklädd flicka med rött hår. Saken blir inte bättre av att Henny, en av lägerdeltagarna, berättar att hennes mamma varit på kollo här på Björkudden, som kollot heter. Hon har också sett ett spöke här, med vita kläder...

Rum 213 är en jättebra, spännande och lite läskig bok. Den har lite av allt; skräck, spänning, vänskap, kärlek, och mer. Den är ganska lättläst, och den är väldigt svår att sluta läsa i, man fastnar verkligen!

Jag rekommenderar också två andra jättespännande böcker av Ingelin Angerborn: Sorgfjäril och För alltid... (Japp, de tre punkterna är med i boktiteln. ;))

3 kommentarer:

  1. Om vi kan va någon dag så kan vi gå ut och fota och så kan vi fixa en header till dig, och fixa din design? :)))))))))))

    Grym blogg <3

    SvaraRadera
  2. Taaack! Ja, det kan vi göra, det blir jättebraaa! :D Kram <3

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺