tisdag 22 november 2011

Septimus Heap bok tre: Alkemisten

Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy

Silas Heap tycker väldigt mycket om att spela spelet Myntfot, och nu har han hittat ett perfekt ställe att förvara Myntkolonin (spelpjäserna) på. Mynten vill alltid smita, så Silas tycker att det förseglade rummet på vinden är ett utmärkt ställe att ha dem på. Ingen kan ta sig ut ifrån ett förseglat rum.
    Men Gringe, portvakten som Silas alltid brukar spela Myntfot med, tycker inte att det är en bra idé att öppna ett förseglat rum, eftersom det alltid finns en anledning till att rummet är förseglat. Det kan finnas onda och mörka krafter där inne.
    Men Silas lyssnar inte och öppnar det förseglade rummet. Samtidigt som dörren går upp släpper han ut den hemska drottning Etheldreddas spöke. Etheldredda, som för fem hundra år sedan drack en dryck som gav evigt liv (som inte var färdig, hon blev bara ett kompakt spöke) har tänkt att härska över borgen igen, precis som hon gjorde för fem hundra år sedan. Hon har tänkt att döda Jenna.

Samtidigt dras Septimus in i en tidsspegel och kommer fem hundra år tillbaka i tiden. Där blir han lärling hos alkemisten Marcellus Pye istället för hos Övermagikern Marcia Overstrand.

En jättebra fortsättning på de andra böckerna. Efter den här boken går det inte att sluta läsa, så det var tur för mig att jag bara kunde hämta nästa bok i min bokhylla. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺