tisdag 15 november 2011

Otroligt fin bok

Den här boken heter "Hundar" och är skriven och illustrerad av Rien Poortvliet.                                      
    I den här boken finns det inte så mycket text. Jag tycker att det är jättekul med böcker med mest bilder i som ändå är för äldre barn och vuxna. Fast egentligen  tycker jag att man kan läsa denna i vilken ålder som helst, fast när man är liten kanske man mest vill titta på bilderna.                                                                 
    Boken "Hundar" handlar först och främst om Rien Poortvliets egna hundar: Sep, Max, Timotheus och Manasse. Sep är en Vorsteh, Max är en Tax, Timotheus är en Jack Russel Terrier och Manasse är också en Jack Russel Terrier. Rien Poortvliet beskriver hundarnas egenskaper genom både bilder och ord.
    
Boken "Hundar" innehåller också bilder på andra hundar samt ibland pyttelite, kanske en till två meningar om varje, fakta om dem. Rien Poortvliet skrev och illustrerade boken först och främst för att han visste att alla hans hundar skulle gå bort någon dag, och först antagligen Sep och Max som var äldst. Vilka raser skulle han skaffa sedan? Han ritade av hundar för att få inspiration. 
    "Hundar" är ju också en bok om något som hänt på riktigt, man får läsa Riens egna tankar med supersnygga bilder till. 

Rien Poortvliet är mest känd för att ha illustrerat böckerna "Tomtar" och "Tomtarnas hemligheter". Jag har bara läst "Tomtarnas hemligheter", så det är verkligen tur att det är ettan som finns på Adlibris! Den var tillfälligt slut så vi "bevakar" den. Det kommer att komma ut boktips om de två böckerna med, så fort vi har fått hem ettan! Tvåan är en av mina favoritböcker, inte Harry Potter-klass kanske men så himla fina bilder, jag gillar verkligen den boken så det ska bli jättekul att få läsa och titta i ettan. :D

Här kommer lite mer bilder ur boken "Hundar":

                  Här är en snygg Briard, Isacs ras. Fast den här Briarden på bilden har kuperade öron.
 Beaglear.
 Några olika raser.

 Old English Sheepdog
 En Vorsteh vid namn Ezechiel.
 En blandning mellan en Schäfer och en Sankt Bernhard.
  Två av Riens egna hundar.

1 kommentar:

  1. OHHH!
    Va söta hundar den
    läser jag järna! =)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺