måndag 23 april 2012

The Hunger Games för andra gången

Jag såg THG en gång till igår, och jag måste säga att den var (japp, det är sant) till och med ännu bättre än första. Den här gången visste jag vad som skulle hända så jag kunde koncentrera mig mer på detaljer och sådant, och det fick mig att älska filmen ännu mer! Nu väntar alla tills världen Fatta(r) eld.

Men lite mer Hungerspelsprat nu då. Något jag brukar fundera på är: hur många som läser böckerna förstår verkligen vad de handlar om? Förstår de hur hemskt allting är? Hur folket behandlas, hur de skräms till tystnad, vad det egentligen är böckerna handlar om helt enkelt? (Detta är inte något någon behöver svara om, jag bara tänker högt (eller i detta fall skrivande.))
    Många som läser böckerna tänker nog fel. Man får helt fel bild av boken om man tycker att det är kul med barn som mördar varandra, liksom. Och det är ju inte det författaren vill säga med böckerna!
    Det är inte det att jag inte älskar böckerna - för det gör jag. Otroligt mycket. men det är just meningen med dem som får dem att bli så bra. 


De som inte läst böckerna - gör det. För de är otroligt hemska och väldigt fantastiska.

=

9 kommentarer:

 1. Sv: Vad bra att du tycker om utseendet :) Ja, jag tyckte det passade bättre med prästkragar :)

  Lyllo dig som sett Hungerspelen två gånger! Jag har bara sett den en gång! Håller verkligen med om det där med Hungerspelen, att många tycker det är roligt med att barn dödar varandra, det är ju inte det som är det bra med boken!!

  SvaraRadera
 2. Jag vill också se den fler gånger. Har bara sett den en gång och WOOOOW den var ju så bra :D Jag tror att när jag köpt den på DVD kommer jag kolla på den minst 10 gånger i månaden :P

  SvaraRadera
 3. Beställde hela trilogin i fredags så den kommer vilken dag som helst nu!

  Svar: Ja det är kul, speciellt för oss som är intresserade av böcker, skrivande och sånt där :)

  SvaraRadera
 4. Svar: Ja jag kommer känna mig utstött om jag inte gör det, eftersom jag har hört så mycket bra om den ;)

  SvaraRadera
 5. Jag har också set THG 2 gånger! jag håller med den är nästan bättre andra gången än första!
  Håller med om det andra också!

  SvaraRadera
 6. Haha inget brev än så länge och om jag minns rätt så tror jag att det har blivit något fel för det har gått typ en vecka nu...

  SvaraRadera
 7. Ja antagligen... Och jag tvivlar också på att det kommit bort här hemma... :/

  SvaraRadera
 8. Nej fy vad jag är avis!! Jag har bara sett den en gång. Jag MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE köpa filmen på DVD när den har kommit ut 8)

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺