lördag 5 maj 2012

Under din hud

Författare: Melissa Marr
Antal sidor: 330 st
Förlag: Ponto pocket
Serie: Mer än ögat ser 2
Utgiven år: 2008
Originalets titel: Ink Exchange
Genre: Kärlek, fantasy

Med sin tatuering vill Leslie markera en vändpunkt i sitt hittills jobbiga och hemska tonårsliv. Men det blir inte som hon tänkt sig. När hon tatuerar sig binds hon samman med mörka makter i en värld hon inte varit medveten om, och två män blir ohjälpligt bundna till henne. Är det bara tatueringens förtjänst eller är det verkligen kärlek?
    Aislinn, Leslies kompis, har inte berättat sanningen om sig själv och sin värld för Leslie än, och nu är det för sent för varningar. Kan hon rädda Leslie, eller är hon helt förlorad i mörkrets och dess härskares våld?

Det finns inte mycket mer att berätta om bokens handling...
    Jag tyckte boken var helt okej, den var absolut inte som jag tänkt mig och jag hade inga förväntningar när jag började läsa, vet inte varför. Jag tyckte inte så mycket om huvudpersonen, Leslie, och det förstörde boken. Visst, det var synd om henne och så, men det var något som gjorde så jag inte riktigt tyckte om henne (hon rökte till exempel, hatar när folk röker).
    Men jag gillade själva handlingen mycket, idén med vad som hände när Leslie tatuerade sig var verkligen bra! Man fick inte bara läsa ur Leslies perspektiv, utan ur andras också och det var bra. Man fick veta en del saker innan Leslie fick det eftersom man fick läsa ur andras synvinklar, det var också bra, för annars hade det nog blivit lite mer jobbigt att läsa.
    Boken var spännande men inte omöjlig att släppa. Jag vill läsa de andra delarna i serien, men jag känner inte att jag måste göra det NU. Helt okej bok helt enkelt!

Minnesvärt citat:
Inget, faktiskt...

Bokens första mening:
Irial såg flickan strosa uppför gatan - hon sprakade av skräck och ursinne.

Saker från boken som inspirerar mig:
• Idén med att tatueringen binder samman Leslie med en annan person.

Betyg 5 av 10

5 kommentarer:

 1. Jag har bara läst första serien i boken. Vet inte om jag ska läsa fler eller inte. Tyckte den första var lite konstigt först, men jag gillad den!

  SvaraRadera
 2. Tyckte den första var seg som *** men har ändå de tre första böckerna i serien? Vill du ha dom? -.-'

  Veeeeeem kan du brevväxla med? :0

  Btw, skickar brevet på Måndag och grannen var inte hemma...


  ;))

  SvaraRadera
 3. Svar: Jag var på Liseberg förra året och ska kanske dit i år igen. Det tar några timmar att åka till Göteborg från stället där jag bor så eftersom vi ska på släktträff i Göteborg kan det ju vara bra att passa på med Liseberg när man ändå är där :)

  SvaraRadera
 4. Svar från Bokvargs blogg:
  Hum, jag själv? Tja, på sätt och vis så gör vi ju det ;)

  SvaraRadera
 5. Gick till grannen men de sa att det inte kommit något brev....
  /Elisabeth (är på mobilen)

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺