fredag 27 juni 2014

Berövad

Författare: Liz Coley
Antal sidor: 304 st
Förlag: B. Wahlströms
Serie: -
Utgiven år: 2013
Originalets titel: Pretty Girl-13
Genre: Livsöde, thriller

Angie försvinner från ett scoutläger som trettonåring. I nästa stund står hon utanför sin lägenhet med en plastpåse i handen - som sextonåring.
    Angie har inga minnen av de tre åren hon missat. Det enda som visar på att hon faktiskt levt är de fula ärren runt hennes handleder och anklar samt  hennes starka armar. Vad är det egentligen som hänt? Varför kan inte Angie minnas någonting av åren hon varit försvunnen?
__________________________________________________________________________


Jag hade hört att den här boken skulle vara bra, men ändå lyckades den överraska mig helt och hållet. Den här boken är verkligen spännande från första sidan och omöjlig att sluta läsa i. Den berör verkligen och är helt omöjlig att glömma!

Varken karaktärerna, språket eller beskrivningarna i den här boken är så speciella - men berättelsen liknar inget annat jag någonsin läst. Först förstår man verkligen inte vad som hänt eller hur det hänger ihop, men när man väl gör det förstår man hur bra och hemsk den här boken verkligen är. Det som hänt med Angie är både skrivet på ett sätt som är så hemskt att man knappt vill fortsätta läsa och på ett sätt som gör att man läser ut boken utan att lägga ifrån sig den en enda gång. Den är så otroligt spännande och man får rysningar - både över hur hemska människor kan vara och över hur man får veta mer och mer om åren Angie inte kan minnas.

Liz Coley beskriver allting väldigt verklighetstroget och att sådant här faktiskt händer i världen är verkligen fruktansvärt. Den här boken får en verkligen att tänka - och även om man inte kan förstå hur hemskt sådan här är utan att ha varit med om det själv gör den här boken så att man förstår det lite bättre.

Alla borde läsa den här boken - både för att den helt enkelt är en otroligt spännande bok och för att den verkligen berör. Jag rekommenderar den verkligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺