söndag 8 juni 2014

Vampyrens märke


Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
Antal sidor: 344 st
Förlag: Månpocket
Serie: House of Night 1
Utgiven år: 2007
Originalets titel: Markes
Genre: Fantasy, kärlek, vänskap

Zoey Redbird är en av dem som har ett speciellt anlag i sitt DNA - hon är en blivande vampyr. När hon fått vampyrens märke i pannan måste hon lämna sin familj och ta sig till Nattens hus, en skola för vampyrer, där man fysiskt förvandlas till vampyr under några år - om man överlever förvandlingen, så att säga. I Nattens hus måste Zoey handskas med alla möjliga sorters problem - men träffar också mycket bättre kompisar än hon kunnat hoppas på.
__________________________________________________________________________

Jag kan verkligen direkt säga att jag föredrar Vampire Academy med sin genomtänkta värld, underbara karaktärer och spännande berättelsen. I den här boken är verkligen karaktärerna platta. De har ganska bra potential, men man fick inte lära känna dem ordentligt och det som skulle kunna vara intressanta personligheter blir helt enkelt bara platt. Många av dem är så förutsägbara och vanliga att man himlar med ögonen när de dyker upp. Ska jag vara ärlig kommer jag knappt ihåg vad de heter nu i efterhand.

Det som är mest positivt med den här boken är att den är snabbläst och spännande. Det gick väldigt snabbt att läsa klart den och jag ville inte lägga den ifrån mig. Men tyvärr finns det mycket mer negativt än positivt. Boken är väldigt kort och allting gick alldeles för snabbt - Zoey var jättebra kompisar med några hon träffade för fem minuter sedan, och visst, så skulle det kanske kunna vara ibland men det känns väldigt förhastat på något sätt. Kärlekshistorien var bara skrattretande - de blev tillsammans när det hade träffats kanske tre gånger och kände verkligen inte varandra. Boken var också lite för kort för allting som hände, och även om det gjorde att den aldrig blev tråkigt kändes det lite fel på något sätt.

Jag ogillar inte den här boken riktigt så mycket som det verkar som i den här recensionen - att den var snabbläst och ganska spännande väger upp rättså mycket, men den är fortfarande lite för platt för min smak. Jag skulle kunna tänka mig att läsa fortsättningarna men de ligger väl kanske inte högst upp på önskelistan för tillfället! 


Minnesvärt citat:
Jag hittade inget speciellt.

Bokens första mening:
Precis när jag trodde att dagen inte kunde bli värre fick jag syn på den döde killen som stod vid mitt skåp.

Favoritkaraktär/er:
Zoey och hennes mormor

1 kommentar:

  1. Trots det negativa jag hört om den här serien måste jag säga att bokens första mening är rätt så intressant xD

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺