onsdag 25 juni 2014

City of Glass

Författare: Cassandra Clare
Antal sidor: 508 st
Förlag: Walker Books
Serie: The Mortal Instrument 3
Utgiven år: 2009
Originalets titel: City of Glass
Genre: Fantasy, kärlek, vänskap
Språk: Engelska

(Spoilervarning om man inte läst de första böckerna i serien!)

Clarys mamma har fortfarande inte vaknat och trots att alla tycker det är en dålig idé åker Clary till Idris för att rädda sin mammas liv. Men Simon tvingades följa med familjen Lightwood till Idris där han sattes i fängelse och Jace vill av någon anledning verkligen inte ha Clary där.
    Dessutom måste man hitta den sista av The Mortal Instruments innan Valentine gör det - och kommer Downworlders och Shadowhunters kunna samarbeta för att förinta honom en gång för alla?
__________________________________________________________________________

Vissa böcker är verkligen helt omöjliga att släppa - när man tvingas lägga ifrån sig dem kan man inte sluta tänka på dem. Det här är precis en sådan bok. De första sidorna är spännande och sedan blir det bara bättre och bättre ju mer man läser. Det här är helt klart den mest spännande boken i serien hittills!

Jag älskar verkligen karaktärerna i den här serien och jag gillar att läsa om allihop. En av de största anledningarna till att den här serien är så spännande är just att man vill veta hur det ska gå för karaktärerna. Författaren är verkligen otroligt duktig på att beskriva utseende och personligheter och lägger till detaljer som bara gör att man tycker ännu mer om dem.

Vissa saker i den här serien är inte särskilt originella, men tillsammans liknar de ingen annan serie jag läst. Magi blandas med änglar och demoner och hela världen är väldigt spännande att läsa om och bra uppbyggd - det är lätt att se en helhetsbild av den. 

Jag älskar verkligen slutet, och på ett sätt önskar jag att Cassandra Clare hade avslutat serien där som hon hade tänkt från början. Alla karaktärer har det så bra och det kändes som ett perfekt avslut, helt enkelt. Men samtidigt vill jag ju läsa mer om världen och karaktärerna, så då är det ju bra att serien inte tog slut än. Jag vill bara inte att någon av mina favoritkaraktärer ska dö…


Jag rekommenderar verkligen den här serien. Den har det mesta - fantasy, spänning, jättebra karaktärer, kärlek… Läs den!

Minnesvärt citat:
“Not everything is about you," Clary said furiously.
"Possibly," Jace said, "but you do have to admit that the majority of things are.” 

“Malachi scowled. "I don't remember the Clave inviting you into the Glass City, Magnus Bane."
"They didn't," Magnus said. "Your wards are down."
"Really?" the Consul's voice dripped sarcasm. "I hadn't noticed."
Magnus looked concerned. "That's terrible. Someone should have told you." He glanced at Luke. "Tell him the wards are down.” 

“Is this the part where you say if I hurt her, you'll kill me?"
"No" Simon said, "If you hurt Clary she's quite capable of killing you herself. Possibly with a variety of weapons.” 

“People aren't born good or bad. Maybe they're born with tendencies either way, but its the way you live your life that matters.”

Bokens första mening:
The cold snap of the previous week was over; the sun was shining brightly as Clary hurried across Luke's dusty front yard, the hood of her jacket up to keep her hair from blowing across her face.

Favoritkaraktär/er:
Jace, Clary, Alec och Isabelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺