söndag 4 november 2012

Dash och Lilys utmaningsbok

Författare: Rachel Cohn & David Levithan
Antal sidor: 305 st
Förlag: X publishing
Serie: -
Utgiven år: 2010
Originalets titel: Dash & Lily's Book of Dares
Genre: Kärlek

Jag har några ledtrådar till dig.
Vänd blad om du vill se dem.
Var snäll och ställ tillbaka boken om du inte vill se dem.

Lily's bror tycker hon behöver ha en pojkvän nu när han har en så hon inte är ensam. För att hitta den perfekta pojkvännen kommer han på idén att skriva ner några utmaningar i en liten röd bok och ställa den i Lily's favoritbokhandel. Om en tonårskille hittar den boken och klarar av uppgifterna måste han vara den perfekta killen för Lily.
    Dash hittar den boken. Och han gör precis vad den säger åt honom att göra.
___________________________________________________________________________

Det allra bästa med den här boken måste vara idén med en utmaningsbok. Jag älskar den! Det verkar inte bara otroligt kul att hitta en sådan bok, utan det är också väldigt kul att läsa om. Rachel Cohn och David Levithan jobbar väldigt bra ihop, och jag gillar bådas kapitel även om jag nog föredrar David Levithans (alltså de där Dash är jag:et). 

Det enda egentligen dåliga med boken är nog att den är himla förutsägbar - den slutar precis så som man tror att den ska sluta. Det gör inte så jättemycket, för det är ett bra slut, men det skulle ändå vara kul om den slutade på ett helt annat sätt och verkligen överraskade läsaren, det skulle nog vara svårare att glömma den då. 

Något jag gillar är karaktärerna. De har verkligen personligheter och man får lära känna dem väldigt väl. Dash är min favoritkaraktär, han känns djupast eller vad man ska säga. Lily gillar jag inte jättemycket - vet inte varför faktiskt, det kanske mest är det att hon inte känns riktigt så speciell som Dash (trots att hon verkligen inte är som alla andra). Dash känns som sagt som en djupare karaktär, men jag har alltid älskat David Levithan's karaktärer så det kanske bara är det att Lily känns lite blek i jämförelse med Dash eller något. Boomer, Dash kompis, gillar jag verkligen mycket också! 

Man får verkligen julkänsla när man läser boken, eftersom den utspelar sig över julen. Jag älskar böcker med julkänsla, och att läsa den här fick mig att längta till julen :D Jag skulle verkligen vilja läsa om boken någon gång vid jul (inte det här året men kanske nästa?), för jag gillar att läsa böcker vid den årstid/högtid som den utspelar sig i/vid.

Det här är en bok som jag verkligen rekommenderar, ingen ny favorit men väldigt bra! Det bästa är helt klart den lilla röda anteckningsboken och det är otroligt intressant att läsa om hur den förändrar två människors liv. 

Minnesvärt citat:
"Kanske, tänker jag, är det inte avståndet som är problemet utan hur man hanterar det."

Bokens första mening:
Tänk dig följande:

Favoritkaraktär/er:
Dash

Saker från boken som inspirerar mig:
• Den lilla röda anteckningsboken, helt klart.

1 kommentar:

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺