söndag 25 november 2012

Kanske den roligaste enkäten jag svarat på hittills

Har sett den på några olika bloggar nu, och kunde inte låta bli att göra den ;)


1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilken bok ur din bokhylla kastar du och varför?

Hmm, en tjock men dålig bok alltså... Det får bli min bok med alla sju Narnia-böcker i, fastän den är så fin ;) Jag har den första boken som ensam bok och det är i princip bara den jag gillar, så.

2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett lite problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?

Jag väljer att inte spela någon låt alls. Eller så sjunger jag själv, för jag gör hellre det än spelar någon av de låtarna. Men det får bli Gangnam Style, för den är i alla fall minst hemsk. Stackars J.K. Rowling! 

3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?

Jag kan vara lugn, det kommer inte hända ;D Nej, inte pannkakor, jag som inte gillar det... Men i alla fall, jag skulle lätt välja "Harry Potter och Dödsrelikerna" för det är världens bästa bok och jag kan läsa den hur många gånger som helst utan att tröttna.
4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slåss för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett sätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Haymitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?

Öh..? Jag är hellre med i Hungerspelen... Nej, kanske inte. Men ändå. Effie kanske, för hon är minst äcklig. Eller Haymitch, för om han är full kanske han glömmer bort alltihop efteråt. Nej men blä, vill inte ens tänka på det...
5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav – djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?

Gills Sirius när han är i hundform? Då skulle det lätt bli han. Eller Hedwig, för jag älskar ugglor och Hedwig är ju den bästa av alla.

6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel börjar på bokstaven F. Vilka 10 böcker väljer du? (grannen har allt)

"Förnuft och känsla" av Jane Austen, "Frostbite" av Richelle Mead, "Fjärde sommaren" av Ann Brashares, "Fantastic Beasts and Where to Find Them" av J.K. Rowling, "Fallen" av Lauren Kate, "Far From You" av Lisa Schroeder, "Feber" av Maggie Stiefvater, "För evigt" av Maggie Stiefvater, "Förlorad ängel" av Becca Fitzpatrick och... Hmm, kommer inte på någon mer men skulle vilja ha Vampire Academy-serien på svenska också så tar "Fruset blod" av Richelle Mead.

7. Top model kommer till din skola/ ditt jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skicka ett bokomslag där tjejen/killen på framsidan ser lite ut som du. Vilken väljer du?

Jag vill inte vara med i Top Model, så... Och den enda jag hittade som hade en tjej som var det minsta lik mig på omslaget var den här. Den polska versionen av Aprilynne Pike's "Destined", haha ;D Mitt hår är inte riktigt sådär långt, men har i alla fall nästan den där färgen. Och jag tror inte jag kommer med i Top Model, men jag har ju samtidigt inte ljugit :)

8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du?(Sverige, Storbritannien och USA räknas inte! Mohahaha!)

Nej men fy! Om det bara var musik skulle jag lätt tagit Irland, U2 är ju därifrån. (Och Irland tillhör ju faktiskt inte Storbritannien.) Men jag vet inte en enda författare därifrån som jag gillar... Hemska tanke, jag vill ju ta England så jag kan tillbringa resten av livet med att läsa Harry Potter! D: Men om jag skulle ta ett land bara för böckernas skull skulle det nog bli Australien, för Melina Marchetta kommer därifrån och Jellicoe Road kan man läsa hur många gånger som helst.

9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till hen. Vilken låt sjunger du?

"Beautiful Day" med U2 eller "Strawberry Swing" med Coldplay för att de är kärlekssånger man blir glad av (och två av mina favoritlåtar). Annars märkte jag att jag lyssnar på många deppiga kärlekssånger... ;)

10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?

Jag svarar som Mimsan. En biografi om Finnick förstås! En flera tusen sidor lång om EXAKT hela hans liv - båda Hungerspelen han var med i, när han träffade Annie, hans liv som barn (herregud)... Allt helt enkelt. (Vi måste vara hans största beundrare, eller hur, Mimmi? ;))

11. Du går inne på biblioteket tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha ett lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?

Okej - jag har den första Harry Potter-boken i vuxenutgåvan, alltså den lite större, svarta med en röd sten på. Och då har den bara 283 sidor. Så, Tina, jag har hittat den perfekta boken för dig.

12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne än annan bok som är ”så mycket bättre”. Vilken får hon låna?

Jag skulle ge henne "The Fault in Our Stars" för den tycker jag verkligen hon borde läsa! Tror hon skulle gilla den. 

13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjorts. Vilken tv-serie blir du inskriven i?

Men, jag följer ju typ inga tv-serier... Tar väl Downton Abbey då, eftersom det är en av de enda jag följer ;) Då skulle jag typ vara den enda unga där, och jag skulle vilja ha någon bra roll som någon som pratar lite vett i karaktärerna när de gör något fel/inte går med på att göra något, till exempel. ;) Nej men jag skulle vilja ha någon mystisk roll typ... Haha jag vet inte ;D
    Men jag vet däremot vilken tv-serie jag inte vill bli inskriven i, skulle aldrig vilja vara med i Friday Night Dinner... Verkligen rolig serie men att vara med i den? Nej tack...

14. Du är ny i klassen (på jobbet) och din svensklärare (din chef) frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du? 

"Boktjuven" kanske, för jag läser i princip allt jag kommer över även om jag inte snor det. Jag funderade på "Fallen ängel" eller "Chanslös" också... 

15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i för evigt och vad tycker du om det?

Jag fastnar i någon bok i Harry Potter-serien förstås och hamnar i sjunde himlen.

1 kommentar:

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺