fredag 2 november 2012

Olästa böcker i min bokhylla

Just nu står det 44 olästa böcker i min bokhylla om man inte räknar med den jag läser i just nu och ytterligare fyra är på väg hem till mig (:D). Alldeles för många tycker jag, fast jag vet att det finns många som har mycket mer. Så nu tänker jag göra mitt bästa - inte låna/köpa/beställa recensionsex (att få utan att fråga är helt okej) förrän jag har ungefär 20 kvar (och då menar jag av mina egna, inte av de jag lånat)! Okej, jag kommer nog inte klara det, men ändå... Tänk vad skönt att bara ha en hög på typ 15 böcker eller något istället för en på 40! Så man hinner läsa ännu fler av de man verkligen vill läsa men som man inte äger. Ett problem är bara att jag inte har lust att läsa en del av böckerna, men jag får väl försöka i alla fall... Annars är det bara att strunta i dem, för man ska ju faktiskt först och främst lägga tid på det man vill läsa, även om det skulle vara otroligt skönt att bli av med (alltså läsa) några av ens hyllvärmare. :)
Jag har mina olästa böcker i den ordningen jag har tänkt läsa dem, så jag brukar ändra ordningen lite då och då. Men så här står de just nu i alla fall: (Och ja - min bokhylla är för liten, jag måste ha lite böcker på golvet hehe...)

"Udda verklighet" av Nene Ormes - jag är jättesugen på att läsa den här! :D
"Glashuset" av Rachel Caine - Samma sak som på den över, och är faktiskt lite sugen på vampyrböcker nu efter fantastiska Vampire Academy.
"Mirakel" av Renate Nedregård - Den verkar snabbläst och har hört både bra och dåligt om den här boken så vill bilda mig en egen uppfattning. :)
"Ibland bara måste man" av David Levithan - vet inte hur länge jag har velat läsa den här, länge är det i alla fall!
"Det borde finnas regler" av Lina Arvidsson - i princip alla bokbloggare verkar ha läst den här boken så jag vill verkligen bilda mig en egen uppfattning om den.
"Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón - den här har jag fått låna av min kusin och den verkar otroligt bra, och jag har hört en massa bra om den. :)
"Morgon i Jenin" av Susan Abulhawa - mamma och pappa har läst den här och tycker verkligen att jag borde läsa den (som gillar "Flyga drake" och "Tusen strålande solar").
"Incarnate" av Jodi Meadows - kan knappt bärga mig tills jag får läsa den här och älskar verkligen omslaget!
"Switched" av Amanda Hocking - ännu en bok som verkar otroligt bra och som har en fantastisk framsida (det ser man på bokryggen... Så fin!).
"Bloodlines" av Richelle Mead - jag tror inte jag behöver berätta varför jag vill läsa den här... Den är ju skriven av författaren till Vampire Academy och handlar om karaktärer som finns med i den serien! :D
"Ghostwalk" av Rebecca Stott - vet inte om någon som har läst den men den verkar otroligt bra (och jag älskar titeln, den är såå fin!) 

 "Borta med vinden" av Margaret Mitchell - eftersom den är en tegelsten med tunna sidor och liten text tror jag att jag ska läsa den samtidigt som jag läser något annat, det skulle ta en himla tid annars. Det är därför den inte är med i någon "hög" ;)
"Rubinröd" av Kerstin Gier - Har nog bara hört bra saker om den här boken tror ja, så det ska bli väldigt kul att läsa den.
"Ljusets dotter" av Elisabet Nemert - mammas bok som hon gillade och tror att jag kommer gilla, och den verkar väldigt bra.
"City of Bones" av Cassandra Clare - boken som alla älskar men som jag började på och inte blev jätteimponerad av... Men självklart kommer jag ge den en chans till, jag kanske bara inte kom in i den ordentligt eller började på den vid fel tillfälle ;)
"Cinder" av Marissa Meyer - kan knappt vänta tills jag får läsa den här, alla verkar tycka den är jättebra!
"Genom dina ögon" av Stephenie Meyer - har hört att den här ska vara bättre än Twilight så vill verkligen läsa den!

 "Harry Potter and the Chamber of Secrets" av J.K. Rowling - tröttnar aldrig på den här serien... (Och ja, jag har läst den här boken innan, bara inte i den här upplagan.)
"New world" av Gillian Cross - en bok som verkar helt okej och rätt snabbläst.
"Delirium" av Lauren Oliver - har ju läst den här på engelska innan men vill läsa den på svenska med och se hur författarens fantastiska språk blir på svenska!
"Ismarkens krona" av Stuart Hill - den här boken har stått i min hylla hur länge som helst. Började på den för länge sedan och gillade den inte så mycket men den verkar faktiskt väldigt bra och jag ger den gärna en ny chans!
"Artemis Fowl" av Eoin Colfer - har börjat på den här boken också och tyckte den var sådär, men tänker ge den en ny chans.
"Artemis Fowl - det kalla kriget" av Eoin Colfer - har ju inte läst ettan så det hade varit väldigt konstigt om jag hade läst den här ;)
"Mosca Mye och de bannlysta böckerna" av Frances Hardinge - den här boken har stått i min bokhylla väldigt länge men den verkar bra, så jag ser fram emot att läsa den.
"Lejonpojken" av Zizou Corder - även den här boken har stått i min bokhylla länge men den verkar väldigt snabbläst (texten är stor) så jag borde kunna läsa ut den rätt snabbt!
"Delfinräddningen" av Lucy Daniels - en kort och snabbläst bok som inte verkar jättebra men borde gå fort att läsa."Ängelns lek" av Carlos Ruiz Zafón - denna vill jag verkligen läsa! :D Det kanske kan få mig att läsa de som jag inte vill läsa, hehe. 
"Den yttersta stranden" av Ursula K. Leguin - detta är ju en del i en serie och jag har inte läst de innan... Men jag har däremot sett filmen så det kan nog gå ändå ;)
"Measle Stubbs och drakdonen" av Ian Ogilvy - läste ettan och gillade den, men började på den här och tyckte inte den var lika bra... Men det ska nog gå ;)
Lian Hearn's serie om klanen Otori - har läst ettan i serien och gillade den fast tyckte den var lite krånglig med alla namn, men ser fram emot att läsa den här. :)

 "Där drömmar blir till" av Emma Andersson - läste lite mer än halva boken innan jag inte klarade mer. Boken kändes halvfärdig, fånig och inte det minsta trovärdig. Fattar inte varför så många gillar den... Men får väl ge den en chans till. -.-
"Robin Hood" av Howard Pyle - alltid kul med lite klassiker, ser fram mot den här! :)
"Ivanhoe" av Walter Scott - samma som med den över...
"Svenska folksägner" - ...och samma som med de över. :)
"Mer än ögat ser" och "Berusad av evigt liv" av Melissa Marr - de verkar helt okej och jag gillar verkligen framsidorna! :D

Sedan rensade jag bort fem böcker jag inte vill slösa tid på...
Kommer ändå aldrig läsa dem, för det skulle bara vara slöseri med tid när man kan läsa annat. :)

4 kommentarer:

 1. OJ, det var inte lite böcker det där... Har själv över 30 olästa i min bokhylla och känner mig så där lagom stressad. Men det är svårt att inte skaffa hem nya böcker när det kommer ut så många lockande nyheter varje vecka :/

  SvaraRadera
 2. heeeej! jag läste "Grottans hemlighet" för ganska länge sen, men då tyckte jag den var bra! du kan väll prova att läsa den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! :D Jag har faktiskt läst den, och tycker den är bra :)

   Radera
 3. Genom dina ögon är verkligen otroligt bra så du borde verkligen läsa den :D Men sluta inte bara för att början är trög och tråkig (om du tycker det) för den blir mycket bättre när man har kommit förbi början :D

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺