tisdag 17 juli 2012

Tretton skäl varför

Författare: Jay Asher
Antal sidor: 298 st
Förlag: Bokförlaget Lagenskiöld
Serie: -
Utgiven år: 2010
Originalets titel: Thirteen Reasons Why
Genre: Livsöde, kärlek

En dag hittar Clay Jensen ett paket adresserat till honom utanför sin dörr. Paketet innehåller tretton kassettband. Han börjar lyssna på banden, och hör Hannah Bakers röst - Hannah Baker som dog för ett tag sedan, tog självmord.
    Det visar sig att Hannah spelade in banden precis innan hon dog, och på varje band berättar hon om en av anledningarna till att hon tog sitt liv. Och har man fått banden finns man med på ett av dem - man är alltså en av de tretton anledningarna till att hon dog.
    Clay kan inte låta bli att lyssna, trots att han verkligen inte vill, men han gör det ändå - och det förändrar hans liv.
____________________________________________________________________

Detta var andra gången jag läste den här boken och jag gillar den verkligen. Den är sorglig och väldigt fin, och jag älskar verkligen idén med kassettbanden!

Endel av Hannahs anledningar till att dö var kanske inte jättebra, men i sin helhet förstår man att hon tillslut inte orkade mer. Jag tycker otroligt synd om Hannah, varför gjorde ingen något och hur kan man vara så elak mot någon?

Boken är väldigt verklighetstrogen, jag var lika nervös som Clay var när han lyssnade när jag läste - trots att jag redan hade läst boken en gång. Jag kunde inte sluta läsa, och boken är väldigt snabbläst (jag läste ut den i förrgår).

Det finns inte så mycket mer att säga om den här boken - den är jättebra, sorglig, fin och väldigt spännande. Jag rekommenderar den verkligen!

Minnesvärt citat:
Jag hittade inget speciellt.

Bokens första mening:
"Ursäkta?" upprepar hon.

Favoritkaraktär/er:
Clay, Tony och Hannah

Saker från boken som inspirerar mig:
• Idén med kassettbanden!
   

2 kommentarer:

  1. Sv: Läs den då ;)
    Japp, första gången jag ska dit :) Ska du dit?

    SvaraRadera
  2. Svar: Då får vi väl se om jag lyckas klura ut vilken din absoluta favoritkaraktär är, om jag misslyckas får du berätta! ;)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺