måndag 30 juli 2012

The Body Finder

Författare: Kimberly Derting
Antal sidor: 327 st
Förlag: Harper
Serie: The Body Finder 1
Utgiven år: 2010
Originalets titel: The Body Finder
Genre: Fantasy, kärlek, deckare
Språk: Engelska

Violet Ambrose är inte som alla andra. Hon kan nämligen känna ekon från döda, eller mördade, människor, och märka på folk om de någonsin har mördat någon.
    Violet har aldrig tänkt på sin förmåga att känna ekon från mördade människor och djur som en gåva, men när en mördare börjar döda unga flickor i hennes stad förstår hon att hon är den enda som kan stoppa honom från att mörda fler.
    Hennes bästa vän sedan barndomen, Jay, är den enda förutom Violets mamma, pappa, farbror och faster som vet om Violets förmåga, och han bestämmer sig för att hjälpa Violet att hitta mördaren. Violet hoppas att han inte bara gör det vänskapligt - hennes känslor för honom har nämligen förändrats över sommaren...
    Men lyckas Violet hitta mördaren, eller blir hon hans nästa offer?
__________________________________________________________________________

När jag läste vad den här boken handlar om tänkte jag åh, det här kan bli riktigt, riktigt bra. Och så började jag läsa, och fastnade vid första sidan. Jag glömde helt bort att jag läste på engelska, och sidorna bara flög fram. Det var spännande, romantiskt och alldeles fantastiskt.

Jag älskar verkligen karaktärerna! Violet är verkligen inte svag och fjantig som endel tjejkaraktärer är, hon är stark och säger vad hon tycker. Och Jay är rolig, snäll och precis sådan som jag tycker killkaraktärer ska vara! Jag gillar andra karaktärer i boken också, men Jay och Violet är mina favoriter.

Som sagt, det var verkligen otroligt spännande! Jag kunde inte sluta läsa. Både kärlekshistorien och deckarhistorien var otroligt intressanta, och blandningen var alldeles perfekt. Hade det bara varit kärlekshistorien eller bara deckarhistorien hade det inte varit lika bra, men tillsammans blev det underbart!

Miljöbeskrivningarna är verkligen otroligt bra. Jag kunde se allting framför mig hur bra som helst -  skogen, huset, skolan, allt..! Personerna var också otroligt lätta att se framför sig.

Detta är lätt en ny favoritbok, för jag älskar allting med den och kan inte komma på något som jag inte gillar. Läs den!


Minnesvärt citat:
Jag var alldeles för inne i boken för att märka om jag läste något bra citat ;)

Bokens första mening:
Violet Ambrose wandered away from the safety of her father as she listened to the harmony of sounds weawing delicately around her.

Favoritkaraktär/er:
Jay och Violet

Saker från boken som inspirerar mig:
• Miljöbeskrivningarna, de är otroligt bra.
• Karaktärerna!
• Att den är så spännande och... Bra!
Allt...

3 kommentarer:

  1. Misstänker att den är typ 1000 gånger bättre på originalspråket...

    SvaraRadera
  2. "Minnesvärt citat:
    Jag var alldeles för inne i boken för att märka om jag läste något bra citat ;)"

    Hehe, så brukar det bli för mig också. ;)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺