fredag 6 juli 2012

That Summer

Författare: Sarah Dessen
Antal sidor: 230 st
Förlag: Puffin books
Serie: -
Utgiven år: 1996
Originalets titel: That Summer
Genre: Familjeproblem
Språk: Engelska

Haven är femton år och redan längre än de flesta långa killar. Men det är inte hennes största problem.
    Hennes pappa har gift om sig, och hennes syster Ashley planerar sitt eget bröllop. Haven saknar tiden då allt var bra, när hennes föräldrar levde tillsammans och Ashley inte var på väg att flytta.
    Men så dyker ett av alla Ashley's ex upp, den charmiga och roliga Sumner. När han och Ashley var tillsammans var det verkligen bra - Ashley var glad hela tiden och han gjorde till och med Haven's föräldrar glada. Haven kan inte låta bli att undra - har han kommit till henne från det förflutna för att förändra framtiden?
_______________________________________________________________________

Precis som de andra två Dessen-böckerna jag läst var den här väldigt bra och väldigt somrig!

Karaktärerna var verkligen färgstarka. Ashley med alla sina pojkvänner, Haven som var väldigt lång... Det är också lite svårt att veta om man tycker om dem eller inte. Visst, Ashley är otroligt självupptagen, men det är något med henne jag gillar väldigt mycket ändå. Havens pappa... Okej, jag gillar inte direkt honom, men jag avskyr honom inte heller av någon anledning - kanske för att Dessen skriver så bra!

Jag gillar verkligen handlingen också. Den är inte riktigt som de andra Dessen-böckerna jag läst, den handlade inte om kärlek på det sättet riktigt. Det var absolut inte negativt, det är kul att läsa om familjeproblem också. :) Boken var verkligen inte förutsägbar, den slutade absolut inte som jag trodde den skulle sluta, utan bättre! Det gjorde det också mer spännande att läsa.

Jag har inte mycket mer att skriva än att den här boken verkligen var bra, fast det märks kanske lite att det är författarens första bok. Men jag rekommenderar den verkligen till den som vill ha något somrigt och bra att läsa!

Minnesvärt citat:
Jag hittade inget speciellt.

Bokens första mening:
It's funny how one summer can change everything.

Saker från boken som inspirerar mig:
• Sommarkänslan!
• Att den verkligen inte var förutsägbar.

1 kommentar:

  1. Sv: Ja, det tycker jag verkligen att du ska! Perfekt nu på sommaren ju :D

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺