söndag 30 juni 2013

Omläsningar: "Du glömde säga hej då", "Mycket mer än så" och "Mitt perfekta liv"


Vad härligt det är att läsa om böcker ibland! Det är som att träffa någon man saknat ungefär. Tja, i alla fall om boken man läser om är bra. (Fast varför skulle man annars läsa om den?) Det är i alla fall verkligen Sarah Dessens böcker, och jag hade tänkt skriva lite om vad jag tyckte om de här tre böckerna andra gången jag läste dem!

"Du glömde säga hej då" tyckte jag var den sämsta av de böcker av Sarah Dessen som översatts till svenska - absolut inte dålig, jag älskar den, men jag älskar den inte riktigt så mycket som jag älskar de andra av hennes böcker som jag läst. Jag tycker nog fortfarande minst om den här, antagligen för att den inte är riktigt lika somrig som de andra, men den var definitivt bättre andra gången! Till och med mycket bättre, om jag ska vara ärlig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag gillade den mer nu, men det gjorde jag i alla fall. 

"Mycket mer än så" var precis lika fantastisk som första gången jag läste den, om inte bättre. Jag älskar Auden och Eli och jag älskar att läsa om deras "äventyr". Sedan tycker jag också väldigt mycket om att läsa om Audens pappas nya familj och hur Audens relation till sin styvmamma utvecklas. Den här boken är så himla fin, så otroligt bra och så somrig att det knappt inte finns ord för det. Älskar den! :D

"Mitt perfekta liv"... Åh, var ska jag börja? Absolut Sarah Dessens bästa och så otroligt underbar. Det allra bästa är helt klart karaktärerna - tystlåtna men fantastiska Wes, roliga och energiska Bert, långsamma Monica som aldrig säger en hel mening, snälla och självsäkra Kristy och så förstås Delia som alltid lyckas skapa något slags kaos. Sedan finns ju också huvudpersonen Macy och henne älskar jag också, hennes utveckling är fantastisk men ändå verklighetstrogen! Samtidigt som den här boken är otroligt bra och rolig är den också väldigt sorglig, och det är därför jag älskar Sarah Dessens böcker - de är alltid så mycket djupare än man tror. 

Som en liten sammanfattning så håller jag fortfarande fast vid det jag alltid sagt om Sarah Dessens böcker: det enda dåliga med dem är att de tar slut.


1 kommentar:

  1. Hej Ella!

    Min blogg fyller år snart och (om allt går väl) tänkte jag hålla i en "tippsrunda" för att fira. Det blir som en frågesport, fast jag sprider ut frågorna på olika bloggar. Jag vet inte än om det blir av, men om det gjorde det, skulle du kunna tänka dig att ställa upp?

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺