fredag 7 juni 2013

Lånat böcker inför sommarlovet!

Så... Nu har jag varit i ett bibliotek som inte varit skolans för första gången på hela det här året, då jag bestämde mig för att satsa på att läsa mina egna böcker först. Men nu är det snart sommarlov vilket betyder mycket tid för att läsa, och då kan man ju inte låta bli att låna böcker inför sommaren! Och att släppa in mig i ett bibliotek är aldrig säkert, för idag råkade jag komma ut därifrån med 20 böcker.

Först - jag ska äntligen läsa om Vampire Academy! En av mina absoluta favoritserier som jag tyvärr inte äger. Har bara läst den en gång och då läste jag ettan ett tag innan jag läste de andra, men nu tänker jag läsa dem i ett svep. Blev så otroligt glad när jag såg att hela serien fanns att låna! 

Lånade även Foretold, en bok med noveller av många olika författare. Är egentligen bara sugen på att läsa en av dem, den Richelle Mead har skrivit om Rose och Dimitri (!!!), men kommer nog läsa de andra med. Har längtat efter att få läsa den sedan jag först hörde talas om den!

Ska läsa om Will Grayson, Will Grayson av John Green och David Levtithan, två av mina favoritförfattare. Har bara läst den på svenska innan och eftersom språket var underbart då vill jag ju självklart läsa den på originalspråk också! 

Twenty Boys Summer har jag inte läst sådär jättemycket om men den verkar väldigt somrig, vilket är största anledningen till att jag lånade den.

Sedan lånade jag också två böcker av Sarah Dessen, Lock & Key och Just Listen. Som många vet älskar jag Sarah Dessens böcker så därför passade jag på att låna dem jag inte läst. :)

Liesl & Po är ju skriven av självaste Lauren Oliver, en av mina absoluta favoritförfattare, så självklart lånade jag den!

Gillar ju verkligen Maggie Stiefvater så därför kunde jag inte låta bli att låna Kretsen. Ser fram emot att läsa mer av henne!

Erebos verkar jag vara en av de enda som inte läst än, hehe. Den verkar verkligen intressant, så jag vill verkligen läsa den.

Blink, blink med stjärnan har jag hört mycket blandat om men den är ju väldigt kort och det kan vara skönt att läsa korta böcker emellanåt!

Jag gillar verkligen Jenny Jägerfelds bok "Här ligger jag och blöder" så därför lånade jag Hål i huvudet.

Älskar - hatar av Jenny Downham har jag hört mycket om så vill verkligen läsa den!

Liv & Lovisa är skriven av samma författare som skrivit "Ett nytt liv på köpet", Emma Granholm, och den boken är väldigt intressant så jag vill verkligen läsa den här.

Knappt lovlig är kanske den enda ungdomsboken av Katarina von Bredow som jag inte läst, och även om hennes böcker är lite likartade så skriver hon väldigt enkelt och fångade så det är svårt att inte tycka om hennes böcker!

Välkommen hem lånade jag helt enkelt för att jag gillar Johanna Lindbäck :)

Ser fram emot att läsa alla de här böckerna, hehe. Tror verkligen att min läslust är på väg tillbaka nu! Tack sommaren!


4 kommentarer:

 1. Oj, det var inte lite böcker! Hittade många som jag gärna skulle vilja läsa själv, men har redan så många olästa hemma så det får vänta. xD

  SvaraRadera
 2. Många böcker! Jag hittade flera som skrevs upp den väldigt lååånga att-läsa-listan.

  Kolla gärna in min tävling som jag har på bloggen där man kan vinna 6 st böcker! :)

  SvaraRadera
 3. Vet inte om det var ett tag sen du bytte header, men måste iallafall säga att den är jättefin! ^^

  SvaraRadera
 4. Jag ska försöka ta mig igenom hela min "hög" som jag rätt och slätt kallar den... Har så många böcker liggande, och på somrarna brukar jag prioritera den och sedan försöka låna lite på biblioteket om jag har tid ^^
  Jag ska också läsa Sarah Dessen, för första gången. Jag fick nyligen hennes nya "Blunda och hoppa" som jag har börjat i nu, och om jag gillar den så blir det nog fler!
  Sedan ska jag också försöka mig på Bilbo... Har du läst den?

  //Johanna, boksystrar.blogg.se

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺