lördag 22 juni 2013

Omläsning av Vampire Academy


Nu har jag äntligen fått chansen att läsa om en av mina absoluta favoritserier, Vampire Academy! Dessutom kan jag glatt konstatera att den är minst lika bra och spännande som första gången jag läste den. Jag har verkligen saknat karaktärerna hur mycket som helst - det är inte många huvudpersoner som är lika bra och roliga att läsa om som Rose direkt. Det finns dessutom så många otroligt roliga och bra konversationer och citat i den här serien så att det knappt är sant.

Även om det är kul men sjukt frustrerande att vänta på att böcker ska släppas är det också väldigt härligt att kunna avsluta en del av en serie och plocka upp nästa direkt efter - som om det bara var ett nytt kapitel. För herregud vad spännande den här serien är, även om man vet vad som ska hända! I princip varje kapitel avslutas med någon slags cliffhanger, vissa värre än andra. Det gör att det är omöjligt att sluta läsa, och jag sträckläste i princip hela serien (den enda gången jag verkligen tog en paus var när jag var iväg den här veckan och knappt hade tid till att läsa). Jag beundrar verkligen Richelle Mead för hur otroligt spännande hon skriver!

Som sagt är karaktärerna underbara, och jag älskar dem bara mer och mer för varje sekund som går. Rose, Dimitri och Lissa är mina absoluta favoriter men jag älskar också Adrian, Christian och Jill. Sedan finns det en massa fler, men jag orkar inte skriva ner alla - det skulle ta ett tag.

Jag passade på att läsa Richelle Meads novell i "Foretold" om just Rose och Dimitri när jag väl höll på, och hon kunde verkligen inte skrivit den bättre! Den innehåller så mycket på bara några få sidor. Allvarligt talat var den novellen den enda jag verkligen var sugen på i boken, hehe. ;)

Som sagt är den här serien något av det bästa som någonsin skrivits och den blir dessutom bara bättre och bättre. Kommer definitivt läsa om den flera gånger. Rekommenderas till alla!3 kommentarer:

  1. Jag borde antagligen ta itu med den här serien, men bör jag i så fall läsa den på svenska eller engelska? <3 :D

    SvaraRadera
  2. Oh! Jag älskar Vampire Academy serien! Har bara den sista kvar.

    SvaraRadera
  3. Ska se till att läsa tredje delen någon gång i sommar :)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺