tisdag 6 mars 2012

Naomi & Elys kyssförbudslista

Författare: Rachel Cohn och David Levithan
Antal sidor: 252 st
Genre: Kärlek, vänskap

Naomi & Ely, Ely & Naomi. Så har det alltid varit.
    Naomi och Ely har bott i samma hus under hela sin uppväxt och de har varit oskiljaktiga sedan de föddes. Naomi älskar (och är förälskad i) Ely och Ely älskar Naomi (men föredrar killar).
     För att ingenting ska komma i mellan dem gör Naomi och Ely en kyssförbudslista, där de bestämt vem som de får kyssa eller inte kyssa. Men Naomis pojkvän Bruce, han är ju så tråkig att han inte behöver vara med på listan. Eller?
    Naomi och Ely är helt säkra på att de kommer att älska varandra för alltid. När de var små pratade de om att gifta sig, men även om det inte kommer att bli så så kommer deras vänskap alltid att vara det viktigaste.
    Allting går jättebra, tills ett litet tuggummi är på fel plats vid fel tillfälle och förstör hela deras vänskap.

Jag gillade verkligen den här boken, man fastnade direkt i den. Lika bra som "Nick & Norahs oändliga låtlista", som är skriven av samma författare.
    Boken var jättebra skriven, en rolig detalj var att det var med olika tecken i den. Till exempel som: Jag ♥ att ✍. Nu var ju inte just det med, men i alla fall. Det tyckte jag var en rolig idé!
    Språket passade huvudpersonerna perfekt, alla karaktärerna kändes väldigt levande. Det var flera personer som berättade i boken, inte bara Naomi och Ely. Det gjorde så att man förstod allt mycket bättre.
    I boken berättas det att vänskap kan vara lika svår, underbar och viktig som kärlek, för vänskap är ju faktiskt kärlek. Läs den här boken, den är jättebra och tänkvärd!

4 kommentarer:

 1. Visst är det en bra bok? :)

  SvaraRadera
 2. SV: Att alla väljer Twilight eller läxböcker! (Läxböckerna förstår jag ju såklart, hehe) Jag tyckte själv att Twilight-böckerna var jättebra! :) Tills jag såg filmerna... -.-

  SvaraRadera
 3. SV SV: Jo, jag har också börjat tänka på det... Som om tjejerna tvunget alltid behöver hjälp med allting? Men tja, jag tyckte dem var bra innan så jag håller fast vid det trots filmerna och könsrollerna och allt annat ;)

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen denna boken! :) Eftersom du tyckte den var bra så rekommenderar jag Dash och Lilys utmaningsbok av samma författare. Den är till och med bättre :D

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺