söndag 4 mars 2012

Kikis expressbud

Författare: Eiko Kadono
Antal sidor: 231 st
Genre: Fantasy, äventyr

Kiki är ingen vanlig person, utan en häxa, precis som sin mamma.
    När häxdottern är 10 år gammal måste hon bestämma sig för om hon vill bli häxa eller bli en vanlig människa. Om hon väljer häxa måste hennes mamma lära henne allt hon kan om häxkonst. När barnet sedan är tretton år ska det ge sig ut i världen, och hitta en stad att bosätta sig i.
    Häxan Kiki är tretton år och ska ge sig ut i världen, och i den här boken får man veta hur det går.

Gillade inte den här boken så mycket. Det var knappt några beskrivningar i den. Det står "Kiki flög dit" om Kiki flög dit liksom, och ingenting mer. Allt händer jättesnabbt liksom, och man har ingen aning om hur personerna ser ut.
    Man fastnade aldrig i boken, och den blev lite tjatig i slutet. Visst, boken är gullig, men den är absolut inte jättebra. Men om man vill läsa en lättläst och gullig bok så rekommenderar jag den (fast om ni har chansen: ta något bättre.)!

     Istället tycker jag att man ska se filmen! Den är så otroligt söt och verkligen jättebra, helt annorlunda än boken. Eftersom filmen är hur söt som helst hade jag rätt höga förväntningar på boken, det skulle jag kanske inte haft...

Här kommer en trailer till filmen i alla fall!
2 kommentarer:

  1. Kommer ihåg att älskade filmen när jag var liten :)

    SvaraRadera
  2. Tycker inte boken blir så levande utan att gestalta och skapa bilder i läsarens huvud, det är då det är roligt.
    Läste en bok i skolan, inga beskrivningar på personerna överhuvudtaget. Och huvudpersonens namn nämndes en gång, så jag är fortfarande inte riktigt säker på vad han heter...

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺