söndag 29 januari 2012

Systrar i jeans - Andra sommaren

Författare: Ann Brashares
Antal sidor: 445 st
Genre: Kärlek, vänskap

(Spoilervarning! Detta är del två i en serie, bara så ni vet! Det är väldigt svårt att inte avslöja något från ettan, men jag ska göra mitt bästa!)


Fyra vänner. Ett par jeans. Och ännu en sommar de sent ska glömma.
    Bridget, Tibby, Carmen och Lena har varit vänner sedan de föddes. Tja, eftersom deras mammor var vänner innan dess och gravida samtidigt kan man nästan säga att de varit vänner sedan innan de föddes.
    Förra sommaren hittade de fyra vännerna ett par jeans hos Carmen. Hon hade tänkt slänga dem, men det konstiga är att när de fyra vännerna provar jeansen passar de lika bra på allihop, de blir som helt nya människor i dem. Trots att de ser så olika ut så sitter de helt perfekt! De döper jeansen till de Flygande Jeansen, och bestämmer att de aldrig får tvättas. De turas om att ha jeansen hela sommaren. 
    När sommaren har gått sätter allihop ett var sitt märke på jeansen, och lägger undan dem till nästa sommar, då det är dags igen...
    Carmen vet inte vad det är för fel på henne. Visst, det är väl förståeligt att hon blir arg när hennes mamma "lånar" de Flygande Jeansen, men varför är Carmen så taskig mot alla hela tiden när hon egentligen inte menar det?
    Bridget vill veta vem hennes mamma var innan hon dog, så hon åker till Alabama där hennes mormor och alla minnen bor.
    Tibby börjar på ett film-college där hon måste göra två saker: En film och fundera över vilka hennes riktiga vänner är.
    Lena träffade en grekisk pojke, Kostos, förra året, och av någon konstig anledning gjorde hon slut med honom fast hon fortfarande är väldigt kär i honom. Men ryktet säger att han har en ny tjej...


Jag älskar verkligen Ann Brashares böcker! De är spännande, omöjliga att släppa, tänkvärda och roliga på samma gång. Idén med ett par flygande jeans är verkligen himla bra! Jag älskar alla fyra huvudpersonerna, Lena, Carmen, Tibby och Bee (Bridget), och gilar att läsa om allihop. Författaren har verkligen lyckats med de här böckerna måste jag säga! Älskar dem :)

3 kommentarer:

 1. Svar: Tack! Jag gillar din blogg också!
  Ja, Hungerspelen är jättebra! Jag måste läsa de andra två snart!

  SvaraRadera
 2. SV: Tack! Din blogg är väldigt fin också!:)
  Himlen börjar här är underbar! Och jag håller med dig om att Lennies sista ord till Bailey var kul att läsa om:)

  SvaraRadera
 3. Har hört mycket gott om serien, borde nog ta och läsa den någon gång :)

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺