torsdag 19 januari 2012

Flyga högt

Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 316 st
Genre: Kärlek, vänskap

Det finns koder vissa regler. Saker man bara inte gör.

Vendela har precis börjat nian. Hon tycker att det är skönt att vara tillbaka i skolan. Där står allt på ett schema, och så får hon ju träffa nästan-pojkvännen Nils.
    Men den tredje dagen kommer en ny tjej till klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler.
    Allting börjar förändras. Förut var det lätt att säga vilken som hade mest makt i klassen och vem som hade minst, men nu är det inte så lätt längre. Är Silja korkad, trotsig eller bara urstark? Och vad ska Vendela välja, kärlek eller vänskap?

"Flyga högt" handlar om många saker, inte bara om vänskap och kärlek. Tillexempel handlar den också om sorg. Vendelas lillebror Anton är död. Det visar sig att det finns en person som verkligen förstår Vendela när det gäller sorgen.
    Vendela tycker att hon måste leva både för Anton och för sig själv. Hon har önskat sig ett syskon till, så att hon slipper leva för Anton själv. Men hon är ensam. Hon tycker att de pratar för lite om Anton i familjen, men det finns det kanske en anledning till..?

"Flyga högt" är lätt Katarina von Bredows bästa bok hittills enligt mig. Jag har velat läsa den jättelänge, och den var bättre än jag trodde! Man fastnar direkt i den. Dessutom tycker jag verkligen om framsidan! Den är jättesnygg :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺