onsdag 19 september 2012

Fruset blod

Författare: Richelle Mead
Antal sidor: 334 st
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Vampire Academy 2
Utgiven år: 2008
Originalets titel: Frost Bite
Genre: Vampyrer, fantasy, kärlek

(Spoilervarning om man inte har läst "Törst"!)

Rose, Lissa och alla de andra eleverna på s:t Vladimirs skola och deras familjer evakueras till en avlägsen skidort under jullovet då Strigois har lyckats samla sina krafter och har utplånat flera hela moroifamiljer.
    Men det blir inte särskilt mysigt för Rose - Dimitri verkar väldigt intresserad av någon annan, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne.
    Tyvärr går Mason så långt när han försöker imponera på Rose att det blir början på en fullständig katastrof för alla inblandade.
_______________________________________________________________________

Den här serien, alltså. Helt fantastisk. Jag älskar karaktärerna. Jag älskar Roses personlighet. Jag älskar författarens språk. Jag älskar handlingen. Jag älskar den här boken.

Som sagt så gillar jag verkligen karaktärerna! Rose är verkligen en underbar huvudperson och jag älskar hennes berättarröst. Hon säger vad hon tycker och är arg och våldsam. Jag brukar inte gilla arga och våldsamma huvudpersoner men det gör Rose till en så himla underbar karaktär och när man "känner" henne och vet att hon också kan vara snäll och omtänksam gör det henne bara till en bättre karaktär. En annan karaktär jag älskar är Dimitri - mystisk, snäll och... Jag kan inte riktigt förklara det, men han kan vara väldigt stängd men när han väl "öppnar" sig... Underbar karaktär helt enkelt!

Jag älskar världen boken utspelar sig i - jag älskar skolor (Hogwarts) och Vampire Academy är verkligen en underbar sådan. Jag skulle absolut inte säga nej till att besöka den. Dessutom älskar jag författarens idéer med strigoi, moroi och dhampirer. Det känns så äkta och så otroligt intressant!

Boken är spännande och helt omöjlig att släppa! Jag rekommenderar den här boken till alla - så läs den, om du inte redan har gjort det!

Minnesvärt citat:
"Jag hade en blåtira. En förbaskad blåtira.
Och jag hade fått den av mamma."

"Det finns inget värre än att vänta och inte veta vad som ska hända med en. Ens egen fantasi kan vara grymmare än någon fångvaktare."

Bokens första mening:
Saker och ting dör.

Favoritkaraktär/er:
Rose och Dimitri

Saker från boken som inspirerar mig:
• Karaktärerna!
• Att den utspelar sig på en skola, och att den skolan är otroligt fantastisk och intressant.
• Handlingen!Och nu - till något som inte alls har med boken att göra, men ändå - grattis till Hermione som fyller år idag! :D

1 kommentar:

  1. Funderade igår på om jag skulle läsa dessa böcker och ge dem en chans men sen är ju frågan om det blir på svenska eller engelska då.. hmm!

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺