måndag 30 september 2013

Bokmässan 2013!

(Skriver som förra året: varning för ett väldigt långt inlägg med en väldig massa utropstecken.)

Igår var jag alltså på bokmässan. Det var verkligen en av de roligaste dagarna på hela året! Har köpt en massa fina böcker och träffat roliga människor. Kan det bli bättre? :D

Jag och familjen gick upp tidigt för att komma till Göteborg lagom till nio. Vi var där bara någon minut efter - de hade precis öppnat när vi ställde oss i kön från parkeringshuset. När vi kom in var det nästan inget folk alls - så himla skönt om man jämför med hur det var lite senare på dagen!
Först gick jag runt med familjen lite. Vi tittade runt (det var bara jag och pappa som varit där förut) och kollade inte efter något särskilt. 

Bild från slutet av dagen. Hela mässan såg ut ungefär som förra året, så det var inte svårt att hitta - om man tog sig förbi allt folk! 

Efter ett tag mötte jag upp Alba vid entré 8 och det första vi gjorde var att gå till de engelska montrarna. Jag köpte "An Abundance of Katherines" av John Green hos The Book Corner! Jag kunde ju inte bara gå förbi en John Green-bok utan att köpa den liksom. Dessutom passar dess omslag ihop med min "The Fault in Our Stars" omslag. :D


Sedan gick vi till Bonnierförlagens monter, då Alba skulle köpa en bok till sin bror. Där blev vi väldigt överraskade, då de faktiskt delade ut gratis böcker - finns det något bättre? Boken de delade ut var "Bronsdolken" av Michelle Paver. Jag har varit sugen på hennes böcker ett tag då det är så många som rekommenderat dem till mig men aldrig köpt eller lånat någon av dem - så därför var det ju perfekt att den här boken nu faktiskt var gratis! :D


Efter det gick vi till Gilla böcker. I deras monter stod två väldigt trevliga tjejer - de rekommenderade böcker till oss, sa att det gick bra att pruta och var allmänt jättesnälla.  Vi lyckades köpa två böcker (vilken en av dem egentligen inte kommit ut än), en snygg påse och dessutom en tröja väldigt billigt! "Jag är ju så jävla easy going" vill jag läsa för att jag har gillat Jenny Jägerfelds andra böcker och "Kodnamn Verity" ska vara väldigt bra och spännande och den har jag velat läsa hur länge som helst. Kärlek till Gilla böcker!  Sedan gick vi förbi Opal där vi fick en fin tygpåse med bokmärken, vykort och reklam för Barnens bokklubb i. Vi fick även visitkort där det stod var vi kunde höra av oss om vi ville ha recex :) Man kunde också ta pins och jag hittade två jättefina med Findus på! Tack så jättemycket Opal!Förutom att handla hann jag och Alba också med att gömma böcker (nej, det var inte så hemskt som det låter), hitta gratis godis och gratis pennor, planera vad vi skulle köpa samt prata en hel massa innan det var dags för mig att gå och äta. Vi hade då ringt Viggo och han berättade att han skulle komma om en liten stund. Medan vi åt fick jag reda på att pappa redan köpt en jättefin serie jag funderat på att köpa:


Den är så otroligt fint tecknad! De hade även köpt två Studio Ghibli-filmer ("Prinsessan Mononoke" med svensk text, vi har bara haft den med engelsk text innan och det blir lite svårt för mina småsyskon samt "Uppe på vallmokullen" som vi inte sett än). ♡

När jag hade ätit ringde jag Alba och hon sa att hon var vid Rabén & Sjögrens monter. På väg dit hittade jag Liv som väntade på att få en bok signerad. Jag hämtade Alba och sedan gick vi tillsammans till Kabusa böcker och Styxx Fantasy där jag köpte den enda Shaun Tan-boken jag inte har än:


Kolla bara vad fin den är! Fick också en tidning om deras kommande utgivning där det bland annat stod att han ska släppa en ny bok i oktober (alltså väldigt snart). :D

Sedan ringde vi Viggo (och låtsades vara sura på honom för att han tog så lång tid på sig att komma dit, sorry Viggo!) och sa till honom att komma till Styxx fantasy. Så otroligt kul att träffa alla igen, har saknat er så mycket! ♡ (Och vi saknade er Mimmi och Elisabeth, hoppas vi ses nästa år!) Tillsammans gick vi bort till X-Publishing där jag köpte två böcker jag velat ha hur länge som helst:


Eftersom SF-bokhandeln hade sin monter precis bredvid passade jag på att köpa en bok där också. Köpte ettan på bokmässan förra året och den var kanske inte det bästa jag läst, men tillräckligt bra för att jag skulle vilja läsa tvåan i alla fall!


Hände det något annat kul där? Liv och Viggo fick vara med på en bild med en vampyr och sedan fick vi i princip dra bort dem från alla fina seriealbum då Alba gärna ville besöka Gilla böcker igen innan hon skulle åka hem. På vägen dit tog vi bild med självaste Bamse! (Lägger upp bilden så fort Viggo skickat den :D) Något vi också gjorde lite för mycket var ta gratis tablettaskar hos Opal. Men de var ju så goda...Vid Gilla böcker lyckades Viggo med att pruta (vilket han gärna ville lära sig) och vi lyckades allihop med bra bokköp. Jag och Alba lyckades till och med få en bok gratis som ett recex bara för att vi köpt så mycket! Jag köpte/fick de här fina böckerna:


Jag köpte "Vi är inte sådana som i slutet får varandra" på grund av titeln (hehe) och "Fågelbarn" för att jag gillade "Kaninhjärta". "Vi måste sluta ses på det här sättet" var den jag fick som recensionsex. Är otroligt sugen på den just för att Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck, vilka jag verkligen gillar, har skrivit den ihop!

Sedan gick vi och satte oss och vilade vid Bonnierförlagens monter. Efter en liten stund var det dags för Alba att åka hem, och jag följde henne till utgången medan Viggo och Liv lyssnade på Carolina Ståhlberg och Oskar Ekman som gjort Bleckmossen. 

När Alba åkt hem köpte vi mat och dricka och satt och åt på golvet på övervåningen, snodde nästan en kundvagn och gick runt och tittade på alla fina montrar och böcker. Tyvärr hade vi nog tagit slut på Opals fina tablettaskar :( Vi pratade om böcker och annat och hade lika kul som vi alltid har.

Vi passade på att ta lite bilder på mässan från andra våningen. Det här inte ens en tredjedel... Det var verkligen jättetrångt största delen av dagen, men hur kul och fint som helst ändå!

Efter någon timme var det dags för Viggo att åka hem och jag åkte hem strax därefter. Har haft världens bästa dag, saknar er redan hur mycket som helst! Känns helt sjukt att vi antagligen inte kommer ses på ett helt år! :( ♡

Förresten, här är en bild som en trevlig man från Rabén & Sjögren tog på oss allihop:


Och här kommer en bild på allt jag lyckades samla på mig under dagen:


Som sagt: har haft en jättebra dag med några av de bästa personerna i hela världen, en massa bra böcker, trevliga människor och gratis godis! Kan knappt vänta tills nästa år! ♡


3 kommentarer:

 1. åhh, verkar som om du haft hur kul som helst! Jag var faktiskt också där, hade det suuperbra. ^^

  SvaraRadera
 2. Waahhh ska se till att jag lyckas komma dit nästa år <333333
  Verkar som om du hade jättekul i alla fall <333

  SvaraRadera
 3. Ååå vad roligt ni verkar ha haft :DD och guuud så många böcker! :D

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺