torsdag 8 december 2011

Skogen som gud glömde

Författare: Annika Luther
Genre: Äventyr

Skolan erbjuder en kurs som fjorton elever nappar på: Tillsammans med en lärare och en vildmarksguide drar de ut i storskogen för att lära sig leva i och av naturen.
    Ursula, Johannes, Karhu, Anna och Minka bestämmer sig för att stanna lite extra länge i vildmarken. Vem vill sitta och ha tråkigt i en skolbänk när man kan ligga och slappa på en strand och göra vad man vill?
    Men snart ändrar de sig. Regnet öser ner och det blir storm, och mobilerna kastas i sjön. De bestämmer sig för att det är bättre att ha det tråkigt i skolan än att frysa ihjäl.
    Men när alla fjorton deltagarna och ledarna far iväg åt olika håll när de paddlar in i en fors kommer faktiskt Minka, Anna, Johannes, Ursula och Karhu bort. De vet inte var de är, och de vet inte var de andra är. Vilken sida av gränsen är ungdomarna på egentligen? Minka kan inte sluta att tänka på meningen "Skogen som gud glömde".

Otroligt spännande bok som inte är seg någonstans! Både namnet och framsidan gör så att man vill läsa boken direkt. Har haft den hemma länge, men har läst andra böcker först. Det har varit svårt att vänta! (Det jobbiga är att författaren är från Finland, men boken är skriven på svenska. Det låter ju bra, men det finns endel saker i boken som tår på finska, och de förstår jag inte alls ;) Fast det gör ingenting.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺