måndag 26 december 2011

Pojkarna

Författare: Jessica Schiefauer
Genre: Vänskap, Livsöde

"Jag har en historia att berätta, men min historia är inte till för vem som helst. Det är en berättelse för den som vill se, för den som vågar lyfta ett förstoringsglas till ögat och betrakta det förunderliga. Om du är blind för sådant är den här historien inte din, men om dina ögon är öppna ska du lyssna noga.
    Den tar sin början i en glänta, en vårkväll när granarnas stammar glöder röda. Himlen är skymmningsblå, skogen är tyst och stilla och genom det gamla husets tunna fönsterrutor ljuder en gäll, uppfordrande ringsignal."


Kim, Momo och Bella tycker inte om killarnas repliker. De gillar inte killarnas sätt att se på dem, deras blickar glider alltid. De ser dem aldrig i ögonen.
     De dricker en mystisk blommas nektar och då förvandlas de till pojkar över natten. De går ut och träffar andra pojkar. Nu glider inte deras blickar. De tittar dem i ögonen, respekterar dem.
    Kim börjar tycka illa om sin flickkropp. Den känns som ett illasittande, kliande skal. Hon längtar efter natten då hon kan förvandla sig till pojke igen. Men vem är hon egentligen? Den bleka flickan eller den starke, modige pojken?

Jag tycker det var svårt att skriva en recension på denna boken. Den är verkligen speciell, och väldigt bra. Den fick en verkligen att tänka till. Bra skriven och personerna var väldigt levande. Rekommenderar den verkligen!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Ska se till att läsa den nån gång

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺