lördag 3 september 2016

När hundarna kommer

Författare: Jessica Schiefauer
Antal sidor: 299 st
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: -
Utgiven år: 2015
Originalets titel: När hundarna kommer
Genre: Kärlek, livsöde

En sommar träffas sjuttonåriga Ester och Isak och upplever, för första gången, riktig, svindlande kärlek.
    Samma sommar misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö.
    Lika snabbt som Ester och Isak hittade varandra faller deras liv sönder när det visar sig att Isaks bror varit inblandad i misshandeln. Allt börjar gå utför, och kärleken, som tidigare var så vacker, blir plötsligt destruktiv.


Det här är en sådan där typisk bok man plockar upp och sedan inte lägger ifrån sig förrän den är slut. "När hundarna kommer" är en otroligt verklighetstrogen berättelse om hur fel det kan bli på väldigt kort tid.

Jessica Schiefauer vet verkligen hur man får sina läsare att känna något. Som läsare märker man verkligen hur Ester och Isak påverkas av det hemska som händer och deras känslor är så tydliga att man nästan kan ta på dem. Obehagskänslorna kommer krypande ju längre in i boken man kommer, och allting känns väldigt verkligt.

Författaren har också beskrivit karaktärerna väldigt klockrent. Man förstår Ester, hur hon älskar Isak och vill hjälpa honom så mycket hon bara kan, och man förstår Isak, som både vill ha Ester hos sig men också känner sig kvävd. Man kan till och med nästan förstå Anton, Isaks bror, och hur det kom sig att han kunde göra något så hemskt. Att man kan förstå alla karaktärer gör att berättelsen kommer närmre på något sätt, och det blir svårare att glömma den.

Det här är en mörk och viktig bok om kärlek och hur beroende man kan bli av en person, och det är inte en berättelse man glömmer i första taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺