tisdag 30 augusti 2016

The Beginning of Everything & Extraordinary Means


Helt ärligt var omslagen den första anledningen till varför jag ville läsa de här böckerna, men det är absolut inte den enda anledningen till varför jag gillar dem. The Beginning of Everything och Extraordinary Means är båda skrivna av Robyn Schneider och handlar båda om någon vars liv vänds helt uppochner. 

Everyone gets a tragedy, står den på framsidan av The Beginning of Everything. Ezra Faulkners tragedi utspelade sig en kväll när han var 17 - han var populär, hade en lika populär flickvän, var påväg att bli Homecoming King, hade bra betyg och var en av skolans bästa tennisspelare. Men på en och samma kväll hittade han sin flickvän ihop med någon annan och var med om en bilolycka som förstörde hela hans ben.
Ezra trodde hans liv var över, men när han kommer tillbaka till skolan efter sommaren lär han känna den nya tjejen Cassidy Thorpe och börjar förstå att det liv han levt hittills kanske inte varit riktigt lika bra som han trodde.

Life goes on - until it doesn't, står det på framsidan av Extraordinary Means. Lane och Sadie träffades på ett läger när de var små, och när Lane flyttar till ett sanatorium för de med tuberkulos trodde han att hans liv var över - han trodde verkligen inte att han skulle träffa Sadie igen just där. Trots att allt han levt för plötsligt försvunnit kanske han kan hitta nya saker att leva för tillsammans med Sadie och hennes vänner.

Båda de här böckerna är svåra att lägga ifrån sig, för man dras in i berättelsen direkt och man vill veta vad som ska hända med karaktärerna. Båda böckerna är ganska melankoliska, särskilt Extraordinary Means, men de innehåller även ljuspunkter och glädje, vilket gör dem så bra. Man minns dem inte bara för det sorgliga, utan också för det fina budskapet att det alltid finns något att leva för, hur mörkt det än ser ut. Jag rekommenderar verkligen Robyn Schneiders böcker för de som vill läsa en bok som både innehåller glädje och kärlek men också är djupare och har ett fint budskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺