måndag 20 maj 2013

Book Rescue Tag

Jag har blivit taggad av Hedvig från Bokhyllan att göra The Book Rescue Tag. Den är påhittad av Rebecka från MinaThoughts och är motsatsen till The Book Sacrifice Tag - så istället för att offra böcker ska man rädda böcker. Som alla som läser min blogg antagligen vet älskar jag alla slags enkäter, så tack så mycket för att du taggade mig Hedvig! :D

1. En lånad bok.
Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din enda chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok. Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?


Hmm... Det blir nog "Yttersta offret" av Richelle Mead. Älskar ju Vampire Academy-serien men äger den tyvärr inte själv, har bara lånat den... Dessutom hann jag inte läsa om mina absoluta favoritdelar av den (gör alltid det i favoritböcker, gärna flera gånger) innan jag var tvungen att lämna tillbaka den... Och största anledningen till att jag tar just den av alla böcker i serien är att det är sista boken med det bra slutet, haha. :)

2. En tegelsten.
Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna. Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?


"Harry Potter och Dödsrelikerna". Skulle jag bara få läsa en enda bok i hela mitt liv skulle det vara den - det är den allra bästa boken jag någonsin läst.

3. En bok på översta hyllan.
Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet. Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?


*Springer och kollar vilka böcker som står överst i bokhyllan* Det finns många väldigt bra böcker, men det måste bli "Divergent" av Veronica Roth. Det är nog den bästa dystopin jag läst - författaren har kommit på en så himla bra dystopi-värld och sedan skriver hon så himla bra också. 

4. En bok på TBR-listan.
Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats. Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?


Räknas böcker som inte släppts än? Isåfall blir det helt klart "Allegiant" av Veronica Roth, måste ju få veta hur den underbara serien slutar. Om jag skulle ta en släppt bok blir det nog "Lola and the Boy Next Door" av Stephanie Perkins. Älskade Anna and the French Kiss så den borde vara bra! :)

 
5. En serie.Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier. Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?

Harry Potter-serien förstås! Det är den mest underbara serien som någonsin skrivits inom alla kategorier. <3

6. Ett vackert omslag.
Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och  kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid. Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)
7. Sista boken i ditt liv.
Du vaknar på morgonen, och de säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp,och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig. Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?


Svarar samma sak som på 2:an - "Harry Potter och Dödsrelikerna". Det är inte bara den bästa boken någonsin, utan den passar också att läsa på ens sista dag - den ger en hopp på något sätt. 

Sedan ska man också lägga till en egen fråga...

8. En bok att läsa om och om igen. 
En ond trollkarl hittar din bokblogg och blir avundsjuk för att du skriver och läser så bra men inte han. Han bestämmer sig för att låsa in dig i ett helt år som straff - och för att reta dig extra låter han dig bara ha en enda bok som sällskap. Vilken bok skulle du kunna tänka dig att läsa om och om igen i ett helt år?

"Tankeläsaren" av Kristin Cashore! Vet inte hur många gånger jag läst om den, men är helt säker på att det kommer bli många fler. Älskar alla böckerna i Kristin Cashores The Seven Kingdoms-trilogi och "Tankeläsaren" har verkligen något alldeles extra som gör att man aldrig tröttnar på den.

Jag taggar:


3 kommentarer:

  1. Tack för taggen! Har förresten taggat dig också ♥ ^^

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Ska bli roligt att göra den ^^

    SvaraRadera
  3. Ska göra den så fort jag kommit hem ^-^

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺