lördag 1 oktober 2016

We Were Liars

Författare: E. Lockhart
Antal sidor: 225 St
Förlag: Hot Key Books
Serie: -
Utgiven år: 2014
Originalets titel: We Were Liars
Genre: Livsöde
Språk: Engelska

Familjen Sinclair är perfekt - rika, vackra, atletiska. De spenderar sina somrar på en privatö där de förtränger alla sina problem. I familjen Sinclair pratar man inte om saker.
    Kusinerna Cadence, Mirren och Johnny samt deras vän Gat har spenderat nästan alla sina somrar på ön. The Liars, kallas de av deras familjer, för de ställer nästan alltid till med något.
    Men den sjuttonde sommaren är den något som är annorlunda på ön. Hemligheten ingen pratar om växer sig större och större och hotar att krossa allt.


Jag bestämde mig för att läsa den här boken efter att ha läst och gillat "Den ökända historien om Frankie Landau-Banks", utan att egentligen veta vad den här boken handlar om. Jag tror att det kanske är det bästa sättet att läsa den här boken på - utan att veta särskilt mycket om den och utan förväntningar.

Stämningen i den här boken är verkligen speciell och så fort man öppnar den känns det som om man är där på ön med Cadence och de andra. Man blir fäst vid karaktärerna och berättelsen så det är nästan omöjligt att lägga boken ifrån sig. Relationerna mellan de olika karaktärerna är väldigt realistiskt beskrivna och trots att boken inte är särskilt lång känns det som om man vet allt om familjen Sinclair.

Den här boken är känd för sitt slut, och om man vill bli överraskad rekommenderar jag den verkligen. Slutet är verkligen inte förutsägbart men det är däremot väldigt sorgligt. Det kändes som att de sista sidorna bara flög förbi för att man ville veta hur allt hängde ihop, men när man väl fick reda på det ville man bara spola tillbaka några kapitel till när allt var bra.

Det här är en väldigt bra bok - särskilt karaktärerna, som man fortfarande tänker på långt efter att boken är slut, och det otroligt bra skrivna slutet. E. Lockhart har verkligen lyckats knyta ihop berättelsen på ett överraskande och sorgligt sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺